Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice
 
 • Facultatea de Filosofie a fost creata in 1856 si a reprezentat punctul de plecare al fondarii Universitatii din Iasi de la 1 octombrie 1860, alaturi de Facultatile de Teologie si de Drept. Printre personalitatile marcante care au predat la Facultatea de Filosofie s-au numarat: Titu Maiorescu, Vasile Conta, Simion Barnutiu, Dimitrie Gusti, Stefan Zeletin, Ion Petrovici, Mihai Ralea, Petre Andrei, Alexandru Claudian, Stefan Barsanescu, Vasile Pavelcu, Petre Botezatu, Ernest Stere.

  In anul 1990, Facultatea de Filosofie s-a constituit ca facultate autonoma in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.
  Facultatea de Filosofie editeaza anual Analele Stiintifice ale Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", cu doua sectiuni: cea de Filosofie si cea de Sociologie - Politologie. incepând cu anul 1999, apare si revista-cadru a Facultatii, Hermeneia, editata in colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxa si Facultatea de Litere. in ultimii ani, in cadrul Facultatii de Filosofie, au aparut patru noi reviste stiintifice: "Argumentum", "Cultura", "Caiete sociologice", "Revista de cercetare si interventie sociala".

  Dintre institutiile europene partenere, demne de mentionat sunt urmatoarele: Centrul International de Cercetare si Studii Interdisciplinare din Paris, Facultatea "Jean Monnet" a Universitatii Paris- Sud Orsay, Universitatea de Stiinte Sociale Toulouse I, Universitatea de Stiinte Tehnologice Lille I, Universitatea Libera din Bruxelles, Universitatea "Seraphicum" din Roma, Universitatea din Konstanz, Institutul de Stiinte Sociale din La Haye, Universitatea "Central England" din Birmingham.


  Departamente:
  Departamentul de Filosofie

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof. univ. dr. Nicu GAVRILUTA
  PRODECAN: Prof. univ. dr. Anton ADAMUT
  PRODECAN: Prof. univ. dr. George POEDE
  PRODECAN: Prof. univ. dr. Contiu SOITU

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 - Iasi;
  T: +40 (232) 201054; 201154
  F: +40 (232) 201154;
  E: admfil@uaic.ro
   

 

T.

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.00
Trimis la
31 Mai 2013

E cea mai buna din tara.

Anda

recomanda
4.00
bun
 • 9.00
Trimis la
11 Aprilie 2013

Facultatea este una buna, profesorii cu o minte deschisa. problema este cu bursele care sunt practic inexistente si nu sunt apreciati la maxim stundetii.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social PoliticeVezi toti membrii
 

Cauta universitate