Facultatea de Filozofie

Apartine de: Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman
Oras Roman
Adresa Str. Stefan cel Mare nr. 268 B, Roman, Neamt
Telefon 0233-74.39.55

Grupul de discutii de la Facultatea de Filozofie
 
 • Misiunea Facultatii de Filozofie, decisa de conducerea Provinciei Sf. Iosif a Fratilor Minori Conventuali din Romania si a Senatului Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman din data de 20.03.2009, are ca scop imediat un ajutor in intelegerea mai profunda a studiului teologiei pentru tinerii care se pregatesc in vederea accederii la Sacramentul preotiei, iar ca scop mai indepartat formarea unor constiinte capabile de reflectie profund filozofica si spirit critic fata de provocarile gandirii societatii romanesti, europene si universale.

  Obiectivele acestui program de studiu au in vedere formarea filozofica, teologica si pastorala a studentilor care se simt chemati sa devina cetateni cu o larga capacitate de gandire, un orizont amplu de intelegere a lumii in care traiesc cat si preoti romano-catolici si persoane consacrate.

  Programul de studiu aduce cu sine o crestere substantiala si calitativa a invatamantul filozofic si teologic din Romania prin programa analitica, numarul studentilor adecvat studiilor de filozofie si teologie si profesorii specializati in aceste domenii.

  Absolventii au capacitatea de a constientiza problemele si provocarile cu care se confrunta comunitatile civile si crestine si, in acelasi timp, constientizeaza si necesitatea unei vieti individuale autentice.

  Ca premisa a angajarii in activitatea pastorala, absolventii trebuie sa se cunoasca bine pe ei insisi, asumandu-si pe deplin responsabilitatea de buni cunoscatori ai tainelor sufletelor, facand totul pentru Isus Cristos, cu Isus Cristos si in Isus Cristos.

  Facultatea de Filozofie doreste sa asigure, de asemenea, prin programele sale, formarea continua si insusirea celor mai recente informatii de specialitate pe plan national si international. Prin tot ceea ce se intreprinde in plan didactic si al cercetarii stiintifice se urmareste asigurarea excelentei in cadrul acestora si oferirea de programe care sa satisfaca o paleta cat mai larga de cerinte educationale.

  Un alt obiectiv urmarit constant este extinderea si dezvoltarea legaturilor didactice si stiintifice cu cat mai multe institutii de invatamant superior atat din tara, cat si din strainatate.

  Un alt obiectiv constant este extinderea si dezvoltarea legaturilor didactice si stiintifice cu cat mai multe institutii de invatamant superior atat din tara, cat si din strainatate. in cadrul Facultatii de Filozofie I. Duns Scotus, apare Revista de Cultura si Filozofie Franciscana, fiind deja la al II-lea numar, publicatie ce-si doreste sa faca cunoscuta aspectele culturale si filosofice ale ganditorilor franciscani.

  Mai mentionam ca, in vederea obtinerii diplomei de licenta, conducerea Facultatii a stabilit contacte si legaturi cu alte universitati similare din tara si din strainatate, studentii nostri sustinand examenul de licenta in cadrul Facultatii de Istorie si Filozofie a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Pr. lect. univ. dr. MIHAI GAL, OFMConv.
  Secretar stiintific: Pr. asist. univ. ADRIAN-SORIN GIURGI, OFMConv.

  CONTACT
  Str. Stefan cel Mare nr. 268/B,
  611040 - Roman, jud. Neamt
  Tel./Fax: (+40-233)-208369
  E-mail: sec_filos@yahoo.com
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate