Facultatea de Finante Banci si Contabilitate

Apartine de: Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa Splaiul Unirii, Nr. 176, Sector 4, Bucuresti
Telefon 021-330.84.90, 021-330.79.00, 021-330.79.11, 021-330.79.14
Fax 021-330.87.74

Grupul de discutii de la Facultatea de Finante Banci si Contabilitate
 
 • Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate din Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" - Bucuresti, este acreditata din anul 2008 in urma evaluarii favorabile a Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. Facultatea noastra ofera specializarea "Finante si banci", conform HG 749/ 2009, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 465/ 6.VII. 2009, Anexa 3.

  Obiectivul principal al cadrelor didactice consta in formarea de specialisti pe baza unui program de studii menit sa stimuleze gandirea, creativitatea si abilitatile economice. Pregatirea temeinica, generala si de specialitate, asigura absolventilor competentele necesare pentru a-si desfasura activitatea in banci comerciale, societati de asigurari si reasigurari, societati de valori mobiliare, Ministerul Economiei, Ministerul Finantelor Publice si institutiile sale teritoriale, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Autoritatea Nationala a Vamilor, Garda Financiara, Curtea de Conturi, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, companii de consultanta, Consilii locale si judetene, Prefecturi, departamentele economico-financiare ale companiilor nationale si transnationale.

  Incepand cu anul universitar 2005 - 2006, Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate (ca de altfel întreaga Universitate Crestina "Dimitrie Cantemir") s-a adaptat la exigentele, contextul si dinamica europeana a invatamantului superior, integrandu- se in sistemul de invatamant Bologna - trei ani ciclul de licenta, doi ani ciclul de masterat si trei ani ciclul de doctorat.

  Facultatea noastra este membru al Asociatiei Facultatilor de Economie din Romania, organizatie profesional- stiintifica constituita cu scopul dezvoltarii si perfectionarii invatamantului superior economic. Sustinem relatiile de colaborare cu facultatile de acelasi profil din tara, din strainatate si, in acest temei, organizam schimburi de cadre didactice si studenti.

  Infiintarea acestei facultati a fost determinata de cererea mare de specialisti pentru domeniile financiare, bancare si contabile. Planul de invatamant este astfel structurat incat asigura studentilor atat o cultura economica generala, cat si o pregatire temeinica de specialitate.
  Procesul de invatamant este asigurat de cadre didactice universitare de prestigiu.
  Facultatea intretine relatii de colaborare cu facultati de acelasi profil din strainatate si organizeaza schimburi de cadre didactice si studenti.

  Proiecte de cercetare
  - Parghiile fiscale si politica preturilor
  - Performante si riscuri bancare
  - Diagnosticul financiar al intreprinderii
  - Standardele internationale de contabilitate
  - Dezvoltarea economica durabila
  - Managementul riscului in asigurari
  - Tehnologia informatiei
  - Finantarea proiectelor de investitii

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ.dr. Marinella Turdean

  CONTACT
  Splaiul Unirii nr. 176, sector 4, Bucuresti
  Tel: Telefon : 021.330.84.60
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Finante Banci si Contabilitate



Vezi toti membrii
 

Cauta universitate