Facultatea de Fizica

Apartine de: Universitatea de Vest din Timisoara
Oras Timisoara
Adresa ( Vezi harta) B-dul Vasile Parvan nr. 4, Timisoara, Timis
Telefon 0256-59.21.11, 0256-59.51.74, 0256-59.25.05, 0256-59.24.00
Fax 0256-59.23.11

Grupul de discutii de la Facultatea de Fizica
 
 • Facultatea de Fizica a luat fiinta, incepand cu anul universitar 1962/1963 cu o singura sectie, de Fizica-zi, cu durata studiilor de 5 ani si specializarea Electroradiofizica. O a doua sectie, si anume cea de Fizica - Chimie - zi de 4 ani, se infiinteaza incepand cu anul 1965/1966. Facultatea functioneaza cu aceasta structura pana in anul 1973. In acest an se reorganizeaza schema intregii Universitati, prin comprimarea unor sectii si facultati. Cu aceasta ocazie Facultatea de Fizica este inglobata in nou creata Facultatea de Stiinte ale Naturii (alaturi de sectiile de Matematica si Informatica) iar sectia de Fizica-Chimie este desfiintata (sectia Fizica functioneaza si cu Forma de invatamant seral).


  In 1990 Facultatea de Fizica se desprinde de Facultatea de Stiinte ale Naturii cu sectiile vechi, de Fizica-zi si Fizica-seral, si devine cadrul in care se reinfiinteaza, in 1991, sectia de Fizica-Chimie.


  Incepand din acest moment, Facultatea de Fizica devine o comunitate distincta, a carei membri isi desfasoara activitatea in deplina autonomie si libertate academica, in spatiul universitar propriu. Membrii comunitatii sunt cadre didactice, studentii, doctoranzii, persoane angajate in programe de pregatire prin studii postuniversitare si personalul administrativ si auxiliar folosit de facultate in activitatea sa.


  Trecand prin transformari succesive, Facultatea de Fizica si-a constituit modelul actual, fiind un important centru de invatamant, stiinta si cultura.


  Facultatea de Fizica are in principal misiunea de a pregati specialisti in fizica (profesori, cercetatori, fizicieni, ingineri fizicieni) si, dupa crearea specializarilor de Fizica-Chimie si Fizica-Informatica, si specialisti cu dubla specializare (Fizica si Chimie, respective Fizica si Informatica). In urma unei indelungate experiente atat in plan didactic cat si stiintific, facultatea este capabila sad ea o calificare superioara, prin directiile sale de specializare si prin doctorat, viitorilor fizicieni, cercetatori stiintifici si cadre didactice universitare.


  Facultatea isi propune sa modernizeze, in continuare, procesul de invatamant sis a devina un puternic centru de cercetare stiintifica fundamentala si aplicativa din domeniul fizicii si un domenii interdisciplinare care implica fizica.


  Specializarile actuale din cadrul Facultatii de Fizica sunt appreciate in perspective ca specializari de viitor, corespunzand necesitatilor actuale si viitoare, pentru procesul de invatamant si mediul economic si de cercetare in care isi pot desfasura activitatea absolventii facultatii.

  Facultatea de Fizica este una din facultatile de elita ale Universitatii de Vest din Timisoara, ofera o educatie de inalta calitate caracterizata prin flexibilitate si interdisciplinaritate. De asemenea, perfectioneaza cunostintele studentilor prin cercetarea la standardele internationale si prin varietatea cursurilor predate. Facultatea noastra este un centru intelectual pentru Timisoara si Romania.

   

  Departamente:
  Mecanica
  Fizica Moleculara
  Optica si Structura materiei
  Electricitate
  Magnetism
  Corp Solid si Stiinta materialelor
  Fizica teoretica si computationala

   

  Specializari:
  Fizica
  Fizica - Informatica
  Fizica Medicala
  Fizica tehnologica - inginer fizician
  Fizica mediului

  Master:
  Optica si spectroscopia materialelor laser
  Fizica materialelor cristaline
  Fizica teoretica
  Nano-microsisteme inteligente

  Studii Doctorale:
  Fizica
   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: prof. dr. Vulcanov Dumitru
  Prodecan: conf. dr. Lungu Mihail

  CONTACT
  B-dul Vasile Parvan Nr. 4
  Timisoara 300223, Timis, Romania
  Secretar sef: ec. Ciucanu Marioara
  Telefon: 0040 - (0)256 592 108
  email: mciucanu@physics.uvt.ro
   

 

cosmin

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
13 Aprilie 2014

Facultatea de Fizica este una din facultatile de elita ale Universitatii de Vest din Timisoara, ofera o educatie de inalta calitate caracterizata prin flexibilitate si interdisciplinaritate.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate