Facultatea de Geografie

Apartine de: Universitatea Ecologica "Dimitrie Cantemir" din Targu Mures
Oras Targu Mures
Adresa str. Bodoni Sandor, Nr.3-5, Targu Mures, Mures
Telefon 0365-401.127; 0365-401.129
Fax 0365-401.125

Grupul de discutii de la Facultatea de Geografie
 
 • Urmandu-si indeaproape filosofia, Universitatea a implinit in anul 2006, 15 ani de activitate academica la inalte standarde educationale europene.


  Vizand o dezvoltare continua, Universitatea a adaugat primei facultati infiintate - cea de Drept ( 1991 ), noi unitati universitare.

  Cu toate ca este o facultate tanara in peisajul romanesc, Facultatea de Geografie are deja o recunoastere nationala, avand o activitate sustinuta in toate directiile de cercetare si educatie. In ultimii ani, odata cu cresterea numarului de studenti a crescut si importanta acestei facultati in cadrul universitatii.

  Ca urmare a unor modificari majore in invatamantul superior din Romania, catedra a aplicat o noua politica in implementarea unor noi metode didactice si a pus accentul pe practica de specialitate. O atentie deosebita a fost data si imbunatatirii bazei didactice si tehnice, in vederea realizarii unui invatamant si a unei cercetari de performanta. Activitatea studentilor este continuata si in cadrul unor organizatii studentesti, care ofera complementaritate procesului didactic (cercul de turism).

   

   Astfel, aceasta sectie ofera posibilitatea cunoasterii resurselor turistice naturale si antropice din Romania, obiectivele turistice importante descoperite de studenti fiind Delta Dunarii, valea Prahovei, Muntii Carpati, zona Maramuresului, manastirile Moldovei.

   

  In vederea facilitarii dobandirii cunostintelor practice, de-a lungul timpului facultatea a fost inzestrata cu unele dotari specifice cum ar fi: laboratoarele de geografie fizica, cartografie, teledetectie si GIS, cabinete de geografie umana si geografia turismului, statie meteorologica experimentala.


  Specializari:
  - geografia turismului
  - Durata studiilor: 3 ani, curs de zi
  - Profesia: manager in turism
  - Oportunitati de plasament: manager in turism, coordonator activitati ecoturistice, director de hotel, pensiune, restaurant, agentie de turism, meteorolog, hidrolog, agent de turism, ghid si agent protectia mediului.

  CONTACT
  str. Bodoni Sandor, Nr.3-5
  Tel.: +40-365-401.127
  Fax: +40-365-401.125
  e-mail: universitate@cantemir.ro

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de GeografieVezi toti membrii
 

Cauta universitate