Facultatea de Geografie si Geologie

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Geografie si Geologie
 
 • Facultatea de Geografie si Geologie prezinta o structura complexa, adaptata cerintelor societatii romanesti, dar si cu deschidere europeana. in facultate functioneaza atat specializari cu profil universitar cat si specializari cu profil tehnic, motiv pentru care strategia de dezvoltare prezinta particularitati adecvate fiecarui domeniu.

  In cei aproape 150 de existenta a Universitatii din iasi, domeniul geostiintelor a fost reprezentat fara intrerupere, in timp ce facultatea a purtat diferite denumiri, fiind uneori mai extinsa, cuprinzand si sectii din profilele biologie si istorie.

  Invatamantul superior in domeniul geostiintelor este legat de anii de inceput ai Universitatii iesene. Este vorba de data de 16 octombrie 1863, cand profesorul Grigore Cobalcescu a fost numit titular la Catedra de Stiinte Naturale din cadrul Facultatii de Stiinte. Acesta a fost inceputul invatamantului geologic. Geografia a fost temporar introdusa in curricula universitara incepand cu anul 1884. in 1904 s-a infiintat prima catedra cu specific geografic. in timp, structura administrativa a Universitatii a plasat invatamantul din sfera geostiintelor impreuna cu alte specializari. initial, a functionat o Facultate de Stiinte Naturale, apoi Facultatea de istorie - Geografie (1948- 1950), Facultatea de Geologie - Geografie (1950), Facultatea de Stiinte Naturale - Geografie (1959), Facultatea de Biologie - Geografie (1959- 1977), Facultatea de Biologie - Geografie - Geologie (1977- 1990) si Facultatea de Geografie si Geologie din 1990 si pana in prezent.

  In cadrul parteneriatelor de cercetare actuale, mentionam relatiile pe care le avem cu universitati de prestigiu din tarile Comunitatii Europene, din spatiul francofon (Franta, Belgia), anglo - saxon (Anglia, Germania, Elvetia) si latin (italia, Spania), sau din alte regiuni (Japonia, SUA etc). Au fost efectuate stagii de documentare si pregatire in strainatate, doctorate in cotutela (Franta), doctorate in strainatate (Japonia, S.U.A., Elvetia). La toate acestea se adauga un mare numar de mobilitati (cadre didactice si studenti) in cadrul programelor Tempus, Leonardo da Vinci, Erasmus - Socrates, cat si participari la manifestari stiintifice internationale si stagii de documentare in diferite regiuni ale globului: Nordul Africii (Tunisia, Maroc), Asia de Sud - Est (Thailanda, Filipine), Extremul Orient (China, Japonia), America de Sud (Brazilia, Argentina), America de Nord (Canada, SUA), Peninsula iberica (Spania), Europa vestica (Franta, italia, Germania), Europa Centrala (Austria, Ungaria, Slovacia) si altele.

  Departamente:
  DEPARTAMENTUL DE GEOGRAFIE

  Statiuni si centre de cercetare:
            - Statiunea de cercetare stiintifica si practica studenteasca "Ion Gugiuman" Rarau - jud. Suceava
            - Statiunea de cercetare stiintifica si practica studenteasca "Simion Mehedinti" Tulnici - jud. Vrancea
            - Centrul universitar de geografie umana si amenajarea teritoriului
            - Centrul de cercetari fizico-geografice si pedologice in vederea exploatarii durabile a resurselor naturale

  DEPARTAMENTUL DE GEOLOGIE

  Centrul de Geochimie si Geotermometrie determinativa (CGGD)

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof. univ. dr. Corneliu IATU
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Adrian GROZAVU
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Traian GAVRILOAIEI
  PRODECAN: Prof. univ. dr. Ionel MUNTELE

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 - Iasi;
  T: +40 (232) 201074; 201075
  F: +40 (232) 201474
  E: geoiasi@uaic.ro
   

 

simona

recomanda
3.80
bun
 • 7.60
Trimis la
03 Aprilie 2013

Eu am absolvit in anul 2009 ,desi nu am reusit sa ma angajez in domeniul tot as mai urma aceasta facultate,deoarece a fost frumos datorita colegilor si al profesorilor pe care i-am avut.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Geografie si GeologieVezi toti membrii
 

Cauta universitate