Facultatea de Geografie, Turism si Sport

Apartine de: Universitatea din Oradea
Oras Oradea
Adresa ( Vezi harta) Str. Armatei Romane, Nr. 5, Oradea, Bihor
Telefon 0259-40.81.13, 0259-43.28.30 (centrala), 0259-40.81.05 (rectorat)
Fax 0259-43.27.89

Grupul de discutii de la Facultatea de Geografie, Turism si Sport
 
 • Ca institutie de invatamant parte a sistemului de invatamant academic romanesc, Facultatea de Educatie Fizica si Sport de azi continua traditia invatamantului superior oradean de educatie fizica si sport, fondat in anul 1964 in cadrul Institutului Pedagogic de 3 ani, devenit „Institutul de Invatamant Superior” in anul 1977.

  Ca urmare a unui act administrativ impus de autoritatile statului de la acea vreme, facultatea este desfiintata in anul 1983 impreuna cu toate celelalte facultati de educatie fizica si sport din tara cu invatamant de scurta durata. Odata cu infiintarea Universitatii Tehnice Oradea prin HG nr.469 / 2 V 1990, se reia activitatea la profilul educatie fizica si sport, de aceasta data ca invatamant universitar de lunga durata, functionand la inceput in cadrul Facultatii de Litere si stiinte si apoi in cadrul Facultatii de Litere si stiinte Socio-Umane. Din anul 1999, prin Hotarare de Guvern, activitatea profilului educatie fizica si sport se desfasoara in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

  Fiind o facultate care a functionat inainte de 1989 si ca urmare a aprecierilor favorabile ale CNEAA (Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica), in anul 1993, prin Hotarare de Guvern, a fost autorizata sa functioneze, sa organizeze examen de admitere si licenta, iar apoi a fost acreditata.

  Actualmente, facultatea functioneaza in baza H.G. nr. 916/11 august 2005, a H.G. nr. 1175/6 septembrie 2006 si a HG nr. 749 din 6 iulie 2009 cu privire la specializarile si structurile universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, in care la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Oradea se regasesc specializarile Educatie fizica si sportiva si Kinetotrerapie si motricitate speciala la nivelul ciclului de licenta, respectiv specializarile Educatie fizica si antrenament sportiv si Kinetoterapie in reeducare functionala la nivelul ciclului de masterat.

  Formarea universitara este rezultata din interactiunea structurilor destinate initial formarii profesorilor de educatie fizica si sport, antrenorilor in diferite discipline sportive precum si specialistilor in kinetoterapie. O mutatie stiintifica, culturala si fara indoiala sociala a fost operata pentru a se realiza o veritabila integrare universitara a tuturor acestor programe de formare.

  Misiunea pe care dorim sa o definim pentru specializarile noastre in materie de formare, consta in „inarmarea” studentilor cu cunostinte stiintifice (rezultate din parcursurile campurilor disciplinare) si tehnice orientate catre obiective specifice: practica (activitatea) fizica si sportiva incluzand aici si modul de transmitere a acestor cunostinte, precum si prevenirea si tratarea unei game variate de afectiuni prin intermediul exercitiului fizic. Formarea stiintifica este asadar, pluridisciplinara si se refera la cele doua campuri ale stiintelor umane si sociale si ale stiintelor vietii. in plan tehnic ea vizeaza insusirea de catre studenti a tehnicilor motrice si a modalitatilor de transmitere a acestor tehnici. in ambele cazuri, cunostintele constau in a sti sa practice si a sti sa amelioreze aceste practici, dar si in a sti sa le transmita.

  Perspectiva incluziunii profesionale este diversificata, in functie de comanda sociala si de cererea pietii muncii absolventii putand opta pentru rute profesionale din domeniul invatamantului de toate gradele, al sistemului de sanatate, al sportului de masa si de performanta, al turismului ori loisir-ului.

   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof. univ. dr. Alexandru ILIES
  PRODECAN: Lect. univ. dr. Paul DRAGOS

  CONTACT
  Str. Universitatii nr. 1, 410087 Oradea, jud. Bihor, Romania
  Decanat: Corp C, etaj 1, sala C131, Tel: 0259-408124
  Secretariat: Corp C, etaj 1, sala C110, Tel: 0259-408419, Fax: 0259-408428

   

 

Istvan

recomanda
2.20
mediu
 • 8.13
Trimis la
24 Decembrie 2013

da,dar un da cu rezerve.

pasztai

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.13
Trimis la
28 Iulie 2013

Practica a demonstrat pe parcursul anilor !

zoltan

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.13
Trimis la
25 Iulie 2013

Inca de la infiinatare sute de studenti si absolventi au reusit sa se integreze atat in tara cat si in strainatate cu diplomele de la UNIVERSITATEA dina ORADEA .
Iar KINETOTERAPIA este foarte recunoscuta in tari ca , Italia, Franta, Ungaria,USA, Canada, Australi,Austria,Portugalia, Spania, etc.
Cadrele didactice au o pregatire si tinuta profesionala ft ridicata.
Va asteptam la UO !
conf univ dr. Zoltan Pasztai PhD


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate