Facultatea de Horticultura

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) B-dul Marasti nr. 59, Sector 1, Bucuresti E-mail: post@info.usamv.ro
Telefon +4(021)318.22.66

Grupul de discutii de la Facultatea de Horticultura
 
 • Obiectivul principal al facultatii noastre il constituie pregatirea specialistilor in domeniul legumiculturii, floriculturii si artei florale, arboriculturii ornamentale si peisagisticii, pomiculturii, viticulturii si vinificatiei, in vederea integrarii acestora in activitati de productie, cercetare, invatamant, precum si alte domenii conexe dictate de exigentele impuse de economia de piata si in contextul calitatii Romaniei de tara membra a Uniunii Europene.

  Facultatea noastra pregateste specialisti in domeniul Horticultura si pune la dispozitia studentilor doua modalitati alternative in dobandirea cunostintelor si competentelor generale in acest domeniu, sub forma specializarilor Horticultura si Peisagistica.

  Facultatea ofera programe de studii universitare, in acord cu prevederile Acordurilor de la Bolognia si Berlin, pe modelul Licenta, Master si Doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile si organizate in cicluri de invatamant astfel:

  • Ciclul I cu o durata de 4 ani care pregateste ingineri diplomati;
  • Ciclul II cu o durata de 2 ani care pregateste ingineri cu diploma de master;
  • Ciclul III cu o durata de 3 ani care pregateste specialisti cu diploma de doctor in horticultura.


  In anul 2008 Facultatea de Horticultura din Bucuresti a implinit 60 de ani de la infiintare si tot atatia ani de activitate neintrerupta pusa in slujba pregatirii specialistilor horticultori, iar de 10 ani si a specialistilor peisagisti. Infiintarea primei specializari de peisagistica din tara noastra a fost posibila, de asemenea la Bucuresti, ca urmare a efortului deosebit a 3 mari personalitati: D-na Prof. Dr. Ana Felicia Iliescu, D-l Arh. Donose Valentin si regretatul Ing. Peisagist Florin Teodosiu. Domeniile lor si-au castigat astfel, pe buna dreptate, respectul si consideratia multor generatii de ingineri peisagisti si nu numai.

  Pregatirea din cadrul facultatii este:
  • artistica
  • stiintifica
  • tehnica
  • manageriala si se bazeaza pe un plan de invatamant asemanator cu cel al facultatilor europene de Arhitectura Peisajului. Sistemul de credite transferabile inlesneste schimburile de studenti cu alte universitati (perioade de studiu, practica).


  Specializarea Peisagistica este membra a ECLAS (Consiliul European al Scolilor de Arhitectura Peisajului) si participa la programe ERASMUS, SOCRATES cu Belgia si in viitor cu Italia prin schimburi de studenti si cadre didactice.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.dr. Dorel Hoza
  Prodecan cercetare: Conf.dr. Adrian Asanica
  Prodecan didactic: SL.dr. Cristina Manescu

  CONTACT
  B-dul Marasti nr. 59, sector 1, Bucuresti, cod 71331
  Tel. 021 318 36 36 (secretariat decanat) sau 318 25 64 - int. 209 sau 269 (peisagistica)
   

 

Andreea

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
21 Iulie 2013

Este o super facultate. Iti deschide alte orizonturi si perspective ale vietii. Va o recomand din suflet! ;) Nu aveti NIMIC ce pierde!

constanta

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 Aprilie 2013

E cea mai buna.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate