Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) B-dul Marasti nr. 59, Sector 1, Bucuresti E-mail: post@info.usamv.ro
Telefon +4(021)318.22.66

Grupul de discutii de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului
 
 • In anul 1886 au inceput sa se pgreenea la Scoala Superioara de Agricultura (astazi Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti), primele cursuri de pregatire a studentilor in Domeniul Imbunatatirilor Funciare. Aceste cursuri faceau parte din programa analitica a disciplinei de Geniu Rural. Titularul cursului era Florian Pomponiu, Profesor de Matematica si Geniu Rural.


  In anul 1910 s-a promulgat Legea pentru punerea in valoare a pamanturilor din zona inundabila a Dunarii, iar in cadrul Ministerului Agriculturii si Domeniilor s-a infiintat Serviciul Special de Imbunatatiri Funciare, condus de inginerul Anghel Saligny. In acest cadru si-au desfasurat activitatea absolventii Sectiei de Geniu Rural din acea perioada.


  Activitatea de Imbunatatiri Funciare din Romania acelor ani s a amplificat. In consecinta, in anul 1934 a luat fiinta, in cadrul Facultatii de Agronomie din Bucuresti, prima Sectie de Geniu RuraI din Romania. Facultatea de Agronomie, din care facea parte si Sectia de Geniu Rural, a trecut in anul 1938 la Scoala Politehnica din Bucuresti. Aici absolveau anual 10 - 15 ingineri de Geniu Rural.


  In anul 1948 s-a infiintat, la Galati, prima Facultate de Imbunatatiri Funciare din Romania. Primul decan al Facultatii de Imbunatatiri Funciare de la Galati a fost Profesorul I. M. Gheorghiu. Aici au fost transferati si studentii care urmau Sectia de Geniu Rural in cadrul Facultatii de Agronomie a Scolii Politehnice din Bucuresti. Aceasta facultate a functionat initial in cadrul Institului Agronomic, dupa care a fost transferata la Institutul Politehnic, pentru ca in anul 1952 sa fie mutata la Iasi in cadrul Institutului Agronomic "Ion Ionescu de la Brad". In anul 1962 Facultatea de Imbunatatiri Funciare de la Iasi s a transformat in sectie a Facultatii de Constructii care apartinea de Institutul Politehnic "Gh. Asachi". Tot in acest an s au infiintat inca doua sectii de Imbunatatiri Funciare, una la Timisoara in cadrul Institutului Politehnic "Traian Vuia" si una la Bucuresti in cadrul Institutului de Constructii.


  In anul 1998 s-a infiintat in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti specializarea Cadastru cu durata de 3 ani. Aceasta specializare a functionat initial in cadrul Colegiului Agricol al Universitatii. In prezent, Specializarea de Cadastru este integrata cadrul facultatii noastre.


  Din anul universitar 2001 - 2002 in Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului functioneaza doua colegii noi. Este vorba de Colegiul de Organizarea si Economia Constructiilor si Colegiul de Amenajarea Teritoriului Agricol. Ambele colegii fac parte din domeniul Constructii.


  Contact:
  Adresa Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterninara: B-dul Marasti nr. 59, Bucuresti
  Telefon Direct 3183075, Centrala 3180253 sau 3180256, interior 242,
  Email: alexe@ecoland.ro

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. dr. Razvan Teodorescu
  Prodecani:

  Conf. dr. Raluca Manea
  Conf. dr. Ana Virsta
  Lector dr. Andreea Olteanu
   

 

1234

nu recomanda
2.00
slab
 • 6.60
Trimis la
11 Februarie 2016

Profesori sunt asa plini de ei , au impresia ca sunt Dumnezeu. Ceea ce ei nu stiu este ca daca noi , studentii, nu am mai fii atunci ei nu ar mai preda.

georgiana

recomanda
4.60
foarte bun
 • 6.60
Trimis la
03 Aprilie 2013

a fost o facultate ok, de unde am invatat foarte multe


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria MediuluiVezi toti membrii
 

Cauta universitate