Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare

Apartine de: Universitatea "Bioterra" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 97, sector 1, Bucuresti
Telefon 021-490.61.27
Fax 021-490.61.27

Grupul de discutii de la Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare
 
  • Facultatea de Inginerie a Produselor Alimentare ( I.P.A.) functioneaza din anul 1997, fiind acreditata in 2005 si are durata de studii de 4 ani, curs de zi cu 240 de credite, conform Acordului Bologna.

    Recunoasterea academica a Facultatii IPA este rezultatul unei politici institutionale constante si competitive la nivel national si international de educatie si de cercetare de profil.

    Absolventii facultatii noastre acumuleaza in perioada de studii cunostintele teoretice, tehnice si manageriale necesare pentru a fi pregatiti sa faca fata cu succes competitivitatii de pe piata muncii la nivel national si international.

    Disciplinele studiate pe parcursul anilor asigura studentilor cunostintele necesare conducerii unor procese de productie din industria alimentara si trecerea la fabricatii complexe, într-o dinamica diversificare, impunand tehnici de control si urmarirea productiei, fundamentate stiintific, astfel incat viitori absolventi vor putea conduce societati comerciale de productie a produselor alimentare, asigurand obtinerea unor produse alimentare de calitate corespunzatore normelor UE.

    Activitatea didactica se realizeaza in spatii proprii: amfiteatre, sali de curs si seminarii, laboratoare dotate corespunzator standardelor UE, spatii de productie din domeniul industriei alimentare pentru efectuarea practicii tehnologice specifice disciplinelor din planul de invatamant.

    Pregatirea studentilor este asigurata de cadre didactice de prestigiu, pentru a deveni specialisti in domeniile:
        • Tehnologia producerii si procesarii alimentelor
        • Securitate si siguranta alimentara
        • Obtinerea de alimente ecologice si pentru utilizare nutritionala particulara
        • Managementul unitatilor cu profil de industrie alimentara
        • Controlul calitatii alimentelor in unitatile de profil de
        • Industrie alimentara
        • Marketigul produselor alimentare - design ambalaje si produse alimentare
        • In activitatea de cercetare si inventica din domeniul
        alimentar si nutritional
        • In activitatea didactica de profil

    Activitatea didactica in cadrul facultatii IPA
    Misiunea didactica si strategica a cadrelor didactice din cadrul facultatii noastre este :

        • pregatirea si formarea de specialisti performanti in domeniul ingineriei produselor alimentare, in deplina concordanta cu cerintele si standardele europene din domeniul de competenta a programului de studiu IPA.
        • perfectionarea procesului de invatamant in scopul realizarii conexiunilor interdisciplinare pentru aplicarea in practica a cunostintelor de inginerie tehnologica .
        • preocuparea cadrelor didactice pentru asigurarea bibliografiei de specialitate cu tratate, manuale si cursuri tiparite.
        • permanenta modernizare a planurilor de invatamant in conformitate cu prevederile celor stabilite prin Acordul Bologna, la care Romania este parte semnatara, precum si adaptarea la cerintele impuse de standardele existente.

    Activitatea stiintifica si de cercetare a facultatii IPA
    Strategia privind activitatea de cercetare din cadrul Facultatii Ingineria Produselor Alimentare urmareste atingerea urmatoarelor obiective principale:
        • Participarea la competitia de alocare a fondurilor de cercetare stiintifica dupa criterii competitive, în functie de prioritatile stabilite la nivel national si de performantele obtinute;
        • Stimularea participarii cadrelor didactice si ale studentilor la programele nationale si internationale de cercetare stiintifica, difuzarea si valorificarea rezultatelor stiintifice ale acestor participari;
        • Incurajarea si stimularea activitatilor de cercetare stiintifica, de proiecte, expertiza si consultanta, finantate prin contracte incheiate cu agenti economici si cu alte institutii si organisme, din tara noastra si din alte tari;
        • Organizarea de colective de cercetare multi si interdisciplinare, pentru rezolvarea unor probleme complexe care necesita contributia unor specialisti din domenii diferite (învatamant, cercetare, proiectare si productie);
        • Atragerea in activitatea de cercetare stiintifica si cointeresarea materiala si morala a studentilor care dovedesc aptitudini pentru cercetarea stiintifica, in vederea formarii si recrutarii viitoarelor promotii de cercetatori.
        • Afirmarea si popularizarea performantelor stiintifice si de creativitate ale membrilor comunitatii universitare, pe plan national si international, instruirea si acordarea anuala ale unor premii ale Facultatii ca semn de recunoastere si in scopul stimularii performantelor stiintifice, precum si promovarea acestora.

    Temele de cercetare stiintifica vizeaza cu precadere rezolvarea eficienta a unor probleme specifice industriei alimentare, de obtinere si procesare a alimentelor in sistem ecologic, nepoluant, conform normativelor europene, de bio-securitate, de siguranta alimentara, etc.

    De asemenea, sunt studiate probleme sub aspect tehnic, economic, juridic si mai ales tehnologic ca: obtinerea unei game de produse alimentare naturale cu virtuti terapeutice, alimente probiotice, sucuri naturale si biostimulatoare, produse alimentare dietetice, produse alimentare ecologice, etc.

    Cadrele didactice din cadrul IPA si-au adus contributia la realizarea unor studii individuale în cadrul unor teme de cercetare contractate si finantate de MECI, care se deruleaza în alte universitati si institute de cercetare nationale cu care colaboram.

    Colectivul de cercetare al Facultatii I.P.A a avut rezultate de exceptie privind obtinerea unei game de produse alimentare ecologice, premiate cu medalii de aur, argint, bronz si medalia Genius la saloanele mondiale de inventica si tehnologii noi de la Bruxelles, Geneva si Budapesta.

     

    CONDUCEREA FACULTATII
    Decan: Sef lucrari dr. Florescu Doina Geanina

    CONTACT
    Nicolae Sutu Nr. 11-15, Pavilion central, Sectorul 1, Bucuresti
    Tel / Fax : 021.269.34.47 interior 109; 0788.383.494
    E-mail : ipa@bioterra.ro

     

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare



Vezi toti membrii
 

Cauta universitate