Facultatea de Inginerie Aerospatiala

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala
 
 • Contributia romaneasca la nasterea aviatiei este deosebita, avand recunoastere internationala. Nume ca: Traian Vuia (primul zbor complet cu un mijloc propriu, 1906), Henri Coanda (primul motor cu reactie folosit pentru propulsie in aviatie, 1920) si Aurel Vlaicu (inventator cu mari performante, 1910) sunt binecunoscute in aviatia mondiala.

   

  Studiile universitare in aviatie au fost inaugurate in 1928, cand prof. Elie Carafoli a deschis primul curs de Aeronautica la Scoala Politehnica din Bucuresti. Tot el a construit primul tunel aerodinamic din sud-estul Europei (1931), tunel aflat inca in stare de functionare.

   

  Specializarea Aviatie, existenta la Politehnica din Bucuresti in perioada 1933-1971, devine, in anul 1971, Facultatea de Inginerie Aerospatiala , avand 180-200 noi studenti in fiecare an.

   

  Titlul de inginer se acorda dupa cinci ani de studii, cu posibilitatea de continuare in cadrul studiilor aprofundate si/sau master pe durata de 1-2 ani.

   

  Inginerii pregatiti de Facultatea de Inginerie Aerospatiala din Universitatea Politehnica din Bucuresti sunt capabili sa fie receptivi atat la orice noutate tehnica sau cerinta stiintifica cat si la probleme legate de management ingineresc, oriunde acestia isi vor desfasura activitatea.

   

  Absolventii facultatii si-au demonstrat profesionalismul in domeniul aviatic, dar si in alte domenii, cum ar fi: mecanica fina, protectia mediului, energia eoliana, industria medicala, proiectarea asistata de calculator, manegementul industrial etc.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing. Virgil STANCIU
  Prodecani:
  Conf. dr. ing. Octavian Thor PLETER
  Conf. dr. ing. Marius STOIA-DJESKA
  Conf. dr. ing. Teodor Viorel CHELARU

  CONTACT
  Str. Polizu 1-7 cod postal 011061, sector 1, Bucuresti, Local Polizu, A 045
  E-mail: v_stanciu@aero.pub.ro
  Telefon: +4021-402 38 12
  Fax: +4021-318 10 07

   

 

Precupet

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 3.70
Trimis la
02 Septembrie 2014

Facultatea asta trebuie rasa si reconstruita. Toti "profesorii" de acolo, fara exceptie, sunt niste "ginecologi" frustrati....n-au vazut-o in viata lor desi au invatat despre ea. Pasiune pentru aviatie?? Pedagogie??? Dotari???? Viitor??? nimic din ce am enumerat nu este prezent acolo. Niste viermi ascunsi intr-o cladire istorica lasata in paragina.

p

recomanda
3.40
bun
 • 3.70
Trimis la
10 Iulie 2014

este o facultate de top din upb

Sorin

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 3.70
Trimis la
12 Septembrie 2013

Programe de cercetare si studii: Profesorii apartinand de catedrele facultatii sunt complet dezinteresati de studenti si de materiile predate (mod de expunere, structurare cursuri, motivare studenti). Nu transmit nimic din pasiunea si cunoasterea lor vasta presupusa. In schimb sunt aroganti fata de studenti. Materii fundamentale pentru inginerie: Micro si Macro-economie, Marketing, Managementul Calitatii etc.
Etica si transparenta: Se copiaza, se dau si rezultate la examene dupa 10 zile (deci nu mai poti contesta), se uita sa se treaca note in catalog (anul acesta din cate am inteles s-a pierdut catalogul in scandalul cu cei care au intrat in licenta si au luat diploma fara sa sustina toate examenele), uneori se dau note la intamplare (este un deranj prea mare pentru a citi toate lucrarile). Daca nu ai nici macar o tangenta cu matematica sau fizica poti totusi termina (poate cu unul doi ani suplimentari), fara a-ti imbunatati cunostintele in aceste domenii. Sistemul de notare este flexibil (adica depinde de profesor si interesele lui), iar rezultatele reflecta, nu de putine ori, buna intelegere si admiratia aratata de student profesorului in cauza.
Burse si programe de finatare: Exista burse Erasmus, afisate pe undeva pe la secretariat. Nu se recunosc in schimb toate materiile si te trezesti cu vreo 6 restante la intoarcere. Experienta placuta.
Recunoasterea studiilor: Probabil fiind inainte o facultate serioasa a ramas impresia printre cei care lucreaza in domeniu ca studentii sunt bine pregatiti. Incet incet o sa dispara si impresia aceasta.
Facilitati: Biblioteca(Localul Nou - Regie) - Program de la 9:00-15:00 (Cursuri 8:00-16:00, in Polizu, adica la Gara de Nord). S-au aruncat ceva carti din biblioteca Facultatii de Aeronave (la mutarea in noul local), de cumparat unele noi, nu am auzit. Absenta abonament publicatii de specialitate (ex: AIAA).
Camine - P27, etajele 1-3, cate doi sau trei in camera (camera e de doi, insa e mai profitabil sa inghesui studentii - finantarea se primeste pe nr de studenti sau pe "cap de vita furajata"), chiuveta in camera, baie pe hol, internet, mizerie si galagie (cauzate de studentii veniti sa petreaca la facultate, nu sa invete, dar si de clubul Princess de alaturi), paznicul nu deranjeaza pe nimeni.
Cantine - absente, in schimb cele trei foste cantine (R1, R2, R3) sunt acum cluburi, restaurante, baruri sau sali de jocuri (spune multe despre grija condcerii Universitatii Politehnice pentru facilitati.
Bonus - multi caini maidanezi (in Regie si prin imprejurimi: Crangasi, Basarab, Grozavesti, Politehnica), de obicei in haite si uneori agresivi (te risti sau nu) dupa lasarea serii si noaptea.
Sfat: 1.Daca nu ai parinti care lucreaza in domeniu si iti pot pune o pila, informeaza-te asupra industriei aeronautice din Romania (asta daca nu vrei sa pleci in afara, insa trebuie sa fii foarte bun) si compara numarul de angajari facute pe an in domeniu cu numarul de studenti admisi la aceasta facultate. Diferenta dintre ce cele doua este numarul de reprofilari profesionale. 2.Intreaba studentii care sunt la aceasta facultate sau care au terminat in ultimii 2-3 ani.
Urare: Studentie placuta in alta parte!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 


Studenti la Facultatea de Inginerie AerospatialaVezi toti membrii
 

Cauta universitate

 
 
 
 
Login  |  Cont nou
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×