Facultatea de Inginerie Alimentara

Apartine de: Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
Oras Suceava
Adresa ( Vezi harta) Str. Universitatii nr. 9, Suceava
Telefon 0230-21.24.42, 0230-21.61.47, 0230-21.79.92
Fax 0230-52.00.80

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Alimentara
 
  • Viitorii specialisti care vor asigura dezvoltarea productiei autohtone de alimente trebuie sa se impuna pe o piata dominata de produse din import a caror calitate este discutabila.

    Specialistii industriei alimentare vor contribui alaturi de cei din domeniul medicinei la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Acest deziderat este realizabil numai prin optimizarea proceselor tehnologice, prin controlul riguros al calitatii produselor, prin respectarea legislatiei in directia folosirii aditivilor alimentari si printr-o informare corecta a consumatorilor privind compozitia, valoarea nutritiva a alimentelor precum si normele de nutritie si igiena.

    Participam la formarea unei noi generatii de specialisti in industria alimentara care, alaturi de cei din alte domenii, vor reforma in profunzime structurile societatii romanesti.
    Obiective Academice

    Facultatea de Inginerie Alimentara isi propune:
    - sa permita dezvoltarea tuturor competentelor necesare activitatii de productie, de control a calitatii alimentelor si alimentatiei, de distributie, de expertiza a produselor alimentare, de cercetare – proiectare;
    - sa dea posibilitatea absolventilor sa desfasoare activitati de control vamal, sanitar – veterinar, de protectie a mediului si a consumatorului; sa desfasoare activitati de cercetare in domeniul alimentelor functionale, a biotehnologiilor, a descoperirii de noi resurse de materie prima pentru productia alimentara.

    Ingineri cursuri de zi:
    - Ingineriea produselor alimentare - (4 ani)
    - Controlul si Expertiza Produselor Alimentare - (4 ani) Cursuri postuniversitare de specializare:
    - Siguranta productiei alimentare (1 an, zi) Competenta Absolventii specializarilor noastre pot lucra in urmatoarele domenii:
    - Industria carnii;
    - Industria laptelui;
    - Industria de morarit si panificatie;
    - Industria produselor fermentative (alcool, bere, vin);
    - Industria bauturilor racoritoare si a apelor minerale;
    - Controlul calitatii alimentelor si alimentatiei;
    - Expertiza produselor alimentare;
    - Controlul vamal;
    - Coordonarea distributiei produselor agroalimentare;
    - Directia Sanitar - Veterinara;
    - Directia de Sanatate Publica;
    - Protectia Consumatorului;
    - Protectia mediului;
    - Cercetare si proiectare;
    - Invatamantul preuniversitar si universitar.

    Studentii vor avea posibilitatea sa obtina diploma de competenta lingvistica pentru: engleza, germana, franceza, italiana, spaniola.
    Urmand cursurile DPPD, absolventii acestei facultati pot dobandi competente pentru cariera didactica.

    CONDUCEREA FACULTATII
    Decan: Prof. univ. dr. ing. Sonia Amariei
    Prodecani:
    Conf. dr. ing. ec. Cristina-Gabriela Constantinescu
    Conf. dr. ing. ec. Adriana Dabija
    Conf. dr. Cristina HRETCANU

    CONTACT
    Str. Universitatii 13, 720229 Suceava, Romania
    telefon  Tel: +40 230 216147/ 516
    Fax: +40 230 523267
    Email: secretariat@fia.usv.ro



     

 

Lilioara

recomanda
4.80
foarte bun
  • 9.60
Trimis la
03 Aprilie 2013

Profesionalism!! Felicitari FIA


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Inginerie Alimentara



Vezi toti membrii
 

Cauta universitate