Facultatea de Inginerie Electrica

Apartine de: Universitatea din Craiova
Oras Craiova
Adresa ( Vezi harta) Str. A. I. Cuza, Nr.13, Craiova, Romania, Cod Postal: 200585
Telefon +40 251 41.43.98
Fax +40 251 41.16.88

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Electrica
 
 • Facultatea de Electrotehnica din Craiova organizeaza concurs de admitere pentru urmatoarele forme de invatamant, domenii si specializari:

  STUDII UNIVERSITARE DE LUNGA DURATA - INGINER DIPLOMAT (4 ani)

  • Sisteme electrice :
  Pregateste ingineri in domeniul electric orientati pe conceptia si exploatarea componentelor electrotehnice pentru curenti tari, ca masini electrice, aparate electrice si alte echipamente electrotehnice complexe asociate cu electronica de putere. Se pune accentul pe studiul fenomenelor fizice in scopul conceptiei unor modele care urmeaza a fi optimizate. Se pune de asemenea accentul pe utilizarea unor produse CAD/CAE pentru proiectarea si optimizarea echipamentelor de curenti intensi. Utilizarea tehnicii de calcul pentru modelarea si simularea numerica a functionarii dispozitivelor electrotehnice este indispensabila. Specializarea este cea mai veche din cadrul facultatii, functionand inca de la infiintarea acesteia.

  • Inginerie electrica si calculatoare :
  Pregateste ingineri in domeniul electric, specializarea fiind orientata spre cunoasterea echipamentelor, instalatiilor si a sistemelor complexe, conceptia, tehnologia de fabricatie, instalarea si exploatarea acestora. Pregatirea este orientata pe doua directii de studiu: Inginerie electrica asistata de calculator si Electrotehnologii. Absolventii primesc o pregatire solida in ceea priveste interfatarea echipamentelor electrotehnice cu tehnica de calcul, modelarea si simularea numerica a proceselor fizice, in domeniul electrotehnologiilor si al instalatiilor electrice industriale si casnice intr-un spectru larg privind conceptia, productia si serviciile, in cele mai variate domenii de activitate.

  • Inginerie electrica si calculatoare in limba franceza:
  Urmareste dezvoltarea unui invatamant ingineresc, corespunzator standardelor europene, in stransa legatura cu tarile francofone. Integrarea intr-o filiera francofona permite amplificarea legaturilor cu tari ale Uniunii Europene, cu universitati francofone din intreaga lume. Asigurand o compatibilitate maxima cu programele de formare vest-europene, planul de invatamant permite un acces facil al absolventilor la activitati economice si comerciale. Inginerii formati in aceasta specializare vor obtine diplome valabile pentru posturi mixte, cu functionalitate de interfata intre Romania si strainatate. Pe plan intern in aditie la domeniile traditionale (proiectare, cercetare, productie), absolventii vor putea fi solicitati ca agenti tehnico-comerciali, consultanti tehnici in probleme de marketing si cooperare internationala, experti ai societatilor mixte, precum si in servicii de retehnologizare prin import sau licente, manageri ai unor firme ce asigura service-ul unor echipamente electrice conform standardelor UE. Directia de studiu Génie électrique et informatique industrielle permite absolventilor adaptarea facila la activitati din retelele europene tematice de cercetare sau de cooperare in cadrul centrelor de cercetare francofone internationale.

  • Termoenergetica:
  Pregateste ingineri pentru a activa in centralele termoelectrice, in special pentru partea termica si mecanica a acestora, dar pregatirea le permite sa activeze in domenii de interfata cu electroenergetica. Deasemenea absolventii pot activa in sectorul mecano-energetic al marilor societati comerciale si sunt capabili sa lucreze la montarea si exploatarea centralelor termoelectrice, precum si la retehnologizari.

  • Ingineria sistemelor electroenergetice:
  Pregateste ingineri pentru centralele electrice in vederea proiectarii, exploatarii, dar si pentru activitati de modernizare si retehnologizare. In principal studentii sunt pregatiti pentru partea electrica din centralele electrice, dar si in cadrul societatilor comerciale pentru serviciile electroenergetice. Deasemenea pot functiona ca specialisti in servicii de consultanta din domeniul electroenergetic.

  • Managementul energiei:
  Pregateste ingineri in cadrul profilului energetic orientati spre cunoasterea aprofundata a proiectarii, functionarii, conducerii si exploatarii sistemelor energetice si a sistemelor informatice conexe, in scopul achizitionarii si prelucrarii informatiilor si a conducerii automate a proceselor energetice.

  • Echipamente si instalatii de aviatie:
  Pregateste ingineri pentru domeniul aerospatial, exploatare, productie si cercetare-proiectare. Caracterul complex al pregatirii absolventilor ofera posibilitatea desfasurarii de activitati ulterioare in domenii conexe: naval, auto, transporturi, automatizari, etc. Specializarea dispune de o baza materiala deosebita: o aeronava MIG 21, o aeronava de transport AN 24, motoare de avioane subsonice si supersonice si alte laboratoare asistate de calculator.

  • Inginerie economica in domeniul electric, electronic si energetic:
  Asigura o pregatire de interfata intre un inginer de profil electric, electronic si energetic si un economist. Pregatirea inginereasca din domeniile electric, electronic si energetic permite absolventilor sa lucreze in domeniul montarii si exploatarii echipamentelor electrice, electronice si energetice al aprovizionarii cu acestea. Pregatirea cu discipline fundamentale si de specialitate din domeniul economic permite absolventilor o abordare facila a aspectelor economice a problemelor ingineresti. Pe de alta parte, absolventii pot desfasura activitati in serviciile contabile si financiare ale societatilor comerciale mici si mijlocii. De asemenea, absolventii pot indeplini functii de manageri in orice tip de societate comerciala avand o pregatire tehnica, economica si juridica.

  Facultatea de Electrotehnica ofera posibilitatea continuarii studiilor universitare de lunga durata sub formele:

  MASTER (2 ani) in specializarile:
  - Inginerie electrica avansata;
  - Sisteme energetice interconectate in mediu concurential;
  - Managementul energiei.


  DOCTORAT (cu sau fara frecventa) in domeniile:
  - Inginerie electrica;
  - Inginerie energetica.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan Prof.dr.ing. Marian Ciontu
  Prodecan Prof.dr.ing. Sergiu Ivanov
  Prodecan Prof.dr.ing. Lucian Mandache

  ADRESA
  Blvd. Decebal nr. 107, RO-200440, Craiova, Romania
  secretariat@ie.ucv.ro, decanat@ie.ucv.ro, webmaster@ie.ucv.ro
   

 

oana

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
27 Iulie 2013

aici studiez si este o facultatea foarte buna

Flavius

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
31 Mai 2013

este o facultate foarte buna. pentru cine doreste sa isi faca o cariera si este dornic de reusita recomard aceasta facultate

Relu

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 Aprilie 2013

Am terminat aceasta facultate si continui acolo masterul. Cine are inclinatii tehnice, dorinta de a invata lucruri noi, recomand sincer aceasta Facultate.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate