Facultatea de Inginerie Electrica

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Electrica
 
 • Istoria Facultatii de Inginerie Electrica incepe odata cu infiintarea, in 1913, a unei scoli de electricieni, transformata apoi in Institutul Electrotehnic, pe langa Universitatea din Bucuresti.

   

  In 1921 este promulgat de catre Regele Ferdinand, decretul lege de infiintare a Scolii Politehnice din Bucuresti, cu 4 sectii, intre care si cea de Electromecanica. Prin aplicarea reformei invatamantului din 1948, Scola Politehnica ia numele de Institutul Politehnic Bucuresti, in cadrul caruia este individualizata Facultatea de Electrotehnica, din care se desprind ulterior facultatile de Electronica, Automatica si Energetica.

  Incepand cu anul universitar 2005-2006 numele facultatii devine Inginerie Electrica. Facultatea de Inginerie Electrica este afiliata la Consortiumul Roman al facultatilor de Electrotehnica - o retea academica nationala pentru toate cele 17 facultati cu profil electric.

  Facultatea de Inginerie Electrica asigura absolventilor competente teoretice si practice in domeniul ingineriei electrice, prin formarea de abilitati tehnice si informatice pentru cercetare, proiectare si creare de software dedicat.

  Misiunea facultatii este formarea de specialisti cu competente si abilitati superioare in domeniul ingineriei electrice si domenii conexe la cele trei nivele: licenta, masterat si doctorat, precum si dezvoltarea de cercetari teoretice si aplicative de cel mai inalt nivel.

  Facultatea de Inginerie Electrica, prin programele sale de studiu, raspunde necesitatilor pietei muncii de la noi din tara si evolutiei generale a acestei piete, punctele forte ale facultatii fiind: conceptia diversificata a ofertei curriculare la nivelul studiilor de licenta, programe de master cu caracter de aprofundare, corp profesoral caracterizat prin competenta ridicata, cercetare stiintifica fundamentala si aplicativa de nivel inalt, baza materiala in continua modernizare, integrarea in aria europeana a educatiei si cercetarii.

  Facultatea are o baza materiala importanta, realizata in principal prin programe europene, programe si granturi de cercetare nationale si prin fonduri de investitii de la bugetul de stat, dispunand de laboratoare performante in care se desfasoara activitatile didactice pentru cele 44 discipline prevazute cu laborator, dar si activitati de cercetare.

  O realizare notabila o constituie Centrala fotovoltaica de 30 KWp, cea mai mare din sud-estul Europei.
   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing. Valentin NAVRAPESCU
  Prodecani:
  Sl. dr. ing. Dragos NICULAE
  Sl. dr. ing. Cosmin Karl BANICA
  Sl. dr. ing. Mihai REBICAN
  Sl. dr. ing. Dragos DEACONU
   

  CONTACT
  Splaiul Independentei, nr.313, EA 118-123
  Telefoane: +4(021) 402 91 49
  Fax: +4(021) 318 10 16
  Email: inginerie.electrica@upb.ro
   

 

Student

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.67
Trimis la
06 Februarie 2016

Studentii scoliti acolo pe vremea lui Ceausescu sunt foarte bine cotati in America.

Ionut

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.67
Trimis la
15 August 2015

Aceasta facultate este una foarte serioasa si asigura o foarte buna pregatire pentru studenti

Roby

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.67
Trimis la
06 August 2015

O facultate grea, o facultate foarte buna, ce ofera sanse reale de angajare, in domenii dinre cele mai diverse, automatizari, instrumentatie, informatica aplicata, electroenergetica. Subapreciata o perioada, dintr-o informare precara. Una dintre putinele facultati care formeaza specialisti.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate