Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor

Apartine de: Universitatea "Transilvania" din Brasov
Oras Brasov
Adresa ( Vezi harta) Str. Iuliu Maniu nr. 41A, Brasov
Telefon 0268-47.16.26, 0268-41.20.88, 0268-41.05.25, 0268-41.30.00
Fax 0268-41.30.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor
 
 • In Brasov, invatamantul superior in domeniul electrotehnicii, a inceput in cadrul Institutului Politehnic. Activitatile de invatamant electrotehnic au fost precedate de pregatirea in domeniul electrotehnic si electronic a studentilor de la sectiile cu profil neelectrotehnic, pregatire realizata de cadre didactice de specialitate electrotehnica si electronica, titulare, in catedrele cu profil neelectrotehnic, precum si de inginerii electrotehnicieni si electronisti din industrie, specialisti cu bogata experienta in proiectare si cercetare, acestia desfasurandu-si activitatea in calitate de cadre didactice asociate.

  Ca urmare a solicitarii conducerii Institutului Politehnic din Brasov, in anul 1962 au luat fiinta Sectia de Electromecanica si catedra de Electrotehnica, in cadrul Facultatii de Mecanica.

  In anii urmatori, a avut loc o insemnata dezvoltare a sectiei de Electromecanica. Au fost realizate laboratoare de specialitate, s-a perfectionat activitatea de pregatire a studentilor, s-a dezvoltat activitatea de cercetare stiintifica, si s-a acordat dreptul de conducere la doctorat in domeniul electrotehnicii in cadrul sectiei.

  Ca urmare a acestor progrese, in urma demersurilor conducerii Institutului Politehnic din Brasov, in anul 1969 s-a infiintat Sectia de Electrotehnica, in cadrul Facultatii de Mecanica.

  Prin infiintarea Catedrei de Electrotehnica, al carei obiectiv principal a fost formarea de ingineri electromecanici, a devenit posibila si perfectionarea pregatirii in domeniul electrotehnic, electronic si automatizari a studentilor de la sectiile cu profil neelectrotehnic din Institutul Politehnic Brasov, respectiv din Universitatea din Brasov, incepand cu anul 1971.

  Ca urmare a dezvoltarii sectiilor de profil electrotehnic, in anul 1976, catedra de Electrotehnica a fost divizata in doua catedre: Catedra de Electrotehnica si masini electrice si Catedra de Actionari si utilizari ale energiei electrice. Intre anii 1985 si 1989 cele doua catedre au fost reunite formand Catedra de Electrotehnica.

   

  In prezent, Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor are trei catedre, un corp profesoral cu 70 cadre didactice (profesori - 24, profesor consultant - 4, conferentiari - 12, sefi de lucrari - 16, asistenti - 9, preparatori - 5), 1506 studenti la cele 7 specializari - ingineri si 7 specializari - masterat.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. ing. Carmen GERIGAN: Carmen.gerigan@unitbv.ro
  Prodecan cu cercetarea stiintifica si informatizarea: Conf. univ. dr. ing. Laurentiu Mihai IVANOVICI: mihai.ivanovici@unitbv.ro
  PrOdecan cu activitatea studentilor si legatura cu mediul economic si socio-cultural, internationalizare: Conf. univ. dr. ing. Delia Elisabeta UNGUREANU: deliau@unitbv.ro
  Prodecan cu activitatea didactica si asigurarea calitatii: Sef lucr. univ. dr. ing. Daniel Septimiu MOTOASCA: motoasca.sn@unitbv.ro

  Adresa: Str. Politehnicii nr. 1, Brasov, cod 500024 - ROMANIA
  Telefon/Fax: +40-268-474718
  Telefon: +40-268-413000 int. 164
   

 

Iulian

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
31 Mai 2013

Profesorii sunt bine pregatiti.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta CalculatoarelorVezi toti membrii
 

Cauta universitate