Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei

Apartine de: Universitatea din Oradea
Oras Oradea
Adresa ( Vezi harta) Str. Armatei Romane, Nr. 5, Oradea, Bihor
Telefon 0259-40.81.13, 0259-43.28.30 (centrala), 0259-40.81.05 (rectorat)
Fax 0259-43.27.89

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei
 
 • In 1976, in cadrul Institutului Pedagogic din Oradea au fost infiintate sectii de subingineri in domeniile Electromecanica Tehnologica si Automatizari Industriale. Cursurile de zi au durat pana in anul 1986, iar cursurile serale pana in anul 1993. in perioada 1976-1989 numele Institutului Pedagogic s-a schimbat succesiv in Institutul de Studii Superioare si apoi in Institutul de Subingineri Oradea.

  Dupa revolutia din 1989, invatamntul superior romnesc a revenit la traditia romneasca corelata cu sistemul occidental. Astfel, in anul 1990 a fost infiintata Facultatea de Electrotehnica si Energetica, cu specializarile: Automatizari, Electroenergetica, Electromecanica, Electrotehnica Generala, Electronica Industriala si Energetica Industriala. Din anul universitar 1992-1993, prin restructurare, s-a infiintat Facultatea de Electrotehnica, ca o entitate separata, cu specializarile: Automatizari, Calculatoare, Electromecanica, Electrotehnica Generala si Electronica Aplicata. In anul 1995 denumirea facultatii este modificata in Facultatea de Electrotehnica si Informatica, cand alaturi de specializariile existente este infiintata si specializarea Inginerie Economica in Domeniul Electric, Electronic si Energetic. Aceasta denumire a facultatii a fost pastrata pana in anul 2005, cand devine Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei.

   
  Obiecive strategice
  Misiunea principala a Facultatii de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei este formarea inginerului capabil sa se adapteze cerintelor economiei de piata si noilor tehnologii. Pentru aceasta el trebuie sa fie format dupa principiul modern al participarii directe la alegerea traiectoriei sale formative, sa fie inclus intr-un proces de invatare care sa-i asigure sanse reale la competitia de pe piata libera a fortei de munca. Totodata, in vederea compatibilizarii sistemului de invatamnt superior din Romania cu cele din cadrul spatiului european al invatamntului superior, in structura planurilor de invatamnt se pune accent pe o pregatire polivalenta de baza, care sa asigure cunostinte avansate de electrotehnica, electronica, automatica, informatica si tehnica de calcul.

  In prezent, Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei formeaza specialisti, atat in domenii largi, cat si in specializari cu aplicatii in cele mai diverse domenii ale industriei si ale vietii cotidiene. Studiile sunt organizate in paradigma Bologna si cuprind toate cele 3 cicluri: licenta, masterat, doctorat. incepnd cu anul universitar 2005-2006, Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei pregateste specialisti in urmatoarele domenii: Calculatoare si Tehnologia Informatiei, Inginerie Electrica, Inginerie Electronica si Telecomunicatii, Ingineria Sistemelor, Inginerie si Management, stiinte Ingineresti Aplicate.

  Facultatea dispune de o infrastructura de invatamnt si de cercetare care, atat din punct de vedere imobiliar, cat si ca dotare, este comparabila cu a celor mai prestigioase universitati europene. Procesul de invatamnt este sustinut prin materiale si echipamente didactice moderne, multe dintre dotari fiind realizate in cadrul unor proiecte internationale prin programele TEMPUS, ERASMUS etc., prin finantare interna de la buget sau prin contracte cu ministere si unitati industriale.
   

  Colaborari internationale

  Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei din Oradea reprezinta o parte integranta a comunitatii academice internationale, impartasind crezul in aceleasi valori morale, educationale, stiintifice si culturale. In conditiile fenomenului de globalizare, facultatea este preocupata de intarirea participarii la schimbul international de valori. Ca urmare a prestigiului de care se bucura, actualmente are acorduri de colaborare cu 24 de universitati de prestigiu din Europa, colaborarea avand loc atat in cadrul unor programe, cat si in cadru bilateral direct.

  Cercetarea stiintifica
  Colectivul facultatii este tanar si dinamic, implicat in activitatea de cercetare prin contracte de cercetare nationale si internationale, colaborari cu firme de prestigiu. Cercetarea stiintifica a reprezentat o preocupare esentiala a cadrelor didactice si a cercetatorilor din facultate. Tematica de cercetare este axata pe specificul laboratoarelor de cercetare existente la nivelul catedrelor si al domeniilor de pregatire prin studii doctorale. Potentialul stiintific de care dispune Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei din Oradea, a permis organizarea unor suite de manifestari stiintifice de anvergura, cu o larga participare a specialistilor romani si straini. Rezultatele practice ale activitatii de cercetare sunt reflectate de numeroase contracte si proiecte cu finantare interna si internationala.

   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof.univ.dr.ing. Teodor LEUCA
  PRODECANI:
  Conf.univ.dr.ing. Eugen GERGELY
  Prof.univ.dr.ing. Daniel TRIP

  CONTACT
  Ramona IUGA, riuga@uoradea.ro
  Anca BONDAR, ipoinar@uoradea.ro
  tel.: 0259 - 408104
  fax: 0259 - 408412
   

 

DAN

nu recomanda
2.00
slab
 • 7.00
Trimis la
24 Noiembrie 2013

Am acordat acest calificativ deoarece dupa absolvire cu diploma obtinuta nu am reusit sa ma angajez in domeniu desi am aavut unele tentative la niste firme din domeniu din Oradea. Acest lucru mi se datoreaza si mie dar si facultatii. In prezent sunt pensionar si mi-a folosit diploma deoarece studiile superioare se considera vechime la cartea de munca.

ion

recomanda
5.00
foarte bun
 • 7.00
Trimis la
07 August 2013

ok


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia InformatieiVezi toti membrii
 

Cauta universitate