Facultatea de Inginerie Manageriala si a Mediului

Apartine de: Universitatea Ecologica din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Franceza, Nr. 22, Sector 3 (sediul principal), B-dul Vasile Milea, Nr. 1G (sediul nou), Bucuresti
Telefon 021-314.53.57
Fax 021-315.77.30, 021-410.73.58

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Manageriala si a Mediului
 
 • Facultatea de Inginerie Manageriala are misiunea de a forma ingineri manageri capabili sa dezvolte activitati privind organizarea, controlul si asigurarea eficientei activitatilor industriale, in conexiune cu dinamica mediului de afaceri.

  - Domeniul fundamental: Stiinte ingineresti
  - Domeniul pentru studii universitare de licenta: Inginerie si management
  - Domeniul pentru studii universitare de licenta: Ingineria mediului
  - Studii universitare de masterat, cu durata de 2 ani
  - Pregatire universitara privind DEZVOLTAREA DURABILA, compatibila cu cea promovata de universitati din Europa si SUA.
  - Profil de inginerie dedicata atingerii performantelor si capacitatilor industriale, economice si sociale specifice Integrarii Europene.
  - Facultatea pregateste ingineri manageri in sfera productiei si a serviciilor, experti in organisme interne si internationale.
  - Este singura facultate din invatamantul universitar particular care ofera studentilor o pregatire suplimentara de ingineri manageri in domeniile de activitate ale Companiei si Societatilor de cale ferata.
  - Promovabilitatea examenului de licenta pentru promotiile anterioare este foarte ridicata.
  - Integrarea socio-profesionala deplina a absolventilor.

  Obiective prioritare
  Obiectivul principal consta in asigurarea unei pregatiri complexe, interdisciplinare in domeniile: tehnic, economic si managerial in concordanta cu exigentele societatii actuale. Un accent deosebit este pus pe orientarea pregatirii viitorului absolvent in relatia cu problematica ecologica (control si protectie a calitatii mediului).

  Facultatea de Inginerie Manageriala a fost infiintata in 1990; prima promotie a absolvit, cu examen de diploma, in anul 1995. Facultatea a fost autorizata sa functioneze in anul 1998 si a fost acreditata odata cu Universitatea Ecologica in anul 2002 prin Legea nr. 282. Primul decan, in 1990, a fost Prof.dr.ing. Ioan Dumitrache, intre 1991 si 1998, Prof.dr.ing. Ilie Catana, intre 1998 si 2002, Prof.dr.ing. Vladimir Rojanschi iar din 2002 pana in prezent, Prof.dr.ing. Tudor Niculescu.

  Promotiile de absolventi ai facultatii, pana la promotia 2003, au sustinut examenul de diploma la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie si Management al Sistemelor Tehnologice.

  Planurile de invatamant cuprind discipline fundamentale, de specialitate si de pregatire complementara, necesare formarii abilitatilor tehnice, economice si dezvoltarii creativitatii.

  Avand la baza competenta si performanta cadrelor didactice, sunt asigurate conditiile pentru un proces de invatamant cerut de mileniul al III-lea.

  Planurile de invatamant sunt in concordanta cu dezvoltarea actuala a informaticii, electronicii, tehnologiilor de prelucrare, comertului, dezvoltarii durabile, precum si a principiilor moderne de aplicare a managementului in ansamblul vietii economico-sociale.

  Nivelurile de competenta asigurate de Facultatea de Inginerie Manageriala permit desfasurarea activitatii absolventilor in organizatii de stat, private, si de integrare euro-atlantica.

  Absolventii Facultatii de Inginerie Manageriala sustin examenul de licenta in conformitate cu legislatia in vigoare.

  Toti absolventii promotiilor anterioare au gasit locuri de munca in sectorul public sau privat, din tara si din strainatate, sau si-au infiintat si conduc propria afacere.
   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: prof.univ.dr.ing. Cristin BIGAN

  CONTACT
  Bd.Vasile Milea nr.1G, Sector 6, Bucuresti
  Telefoane: 021-316.79.32; 021-316.79.31 - centrala, Interior 207 - secretariat
  Fax: 021-316.63.37
  Email: inginerie@ueb.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Inginerie Manageriala si a MediuluiVezi toti membrii
 

Cauta universitate