Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica
 
 • Facultatea de Inginerie Mecanica a luat fiinta in anul 1921 ca parte a facultatii de Electromecanica, de unde s-a desprins in anii '50. De-a lungul anilor profesori de mare renume au contribuit la procesul de formare a studentilor facultatii noastre, printre acestia numarindu-se presedinti si membrii ai Academiei Romane, personalitati stiintifice de prestigiu atit pe plan national cit si international.

  In prezent Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica scolarizeaza studenti in patru domenii si anume: Inginerie Mecanica, Mecatronica si Robotica, Inginerie si Management Industrial si stiinte Ingeneresti Aplicate. La randul sau domeniul Inginerie Mecanica se subdivide incepind din anul al treilea de studii in urmatoarele specializari: Sisteme si Echipamente Termice, Masini si Sisteme Hidraulice si Pneumatice, Echipamente pentru Procese Industriale si Mecanica Fina si Nanotehnologii.

  Pregatirea viitorilor studenti la Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica este bazata in principal pe orientarea catre activitatea legata de procesele industriale de profil, asigurandu-se initierea in utilizarea completa a tehnologiei de cel mai inalt nivel, initierea in proiectarea asistata a componentelor si subansamblelor mecanice cu ajutorul sistemelor CAD-CAE, in simularea virtuala a functionarii acestora, precum si in conceperea si utilizarea sistemelor de achizitie, stocare si prelucrare de date pentru aparatura de cercetare aflata in dotarea laboratoarelor facultatii.

  Trebuie remarcat faptul ca in ultimii ani dotarea tehnica a laboratoarelor Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica a fost completata cu aparatura si produse software de un nivel tehnic foarte ridicat pe baza programelor de finantare nationala si internationala.

  Pentru absolventi (ingineri zi - 4 ani), Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica organizeaza anual Studii aprofundate, orientate pe o specializare avansata in domeniile: echipamentelor termice, proiectarii componentelor mecanice durabile, mecanicii fine, mecatronicii, echipamentelor de proces, instalatii hidropneumatice, antrepreneroiat industrial precum si in domeniul tehnicii frigului si climatizarii.


  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. dr. ing. Alexandru DOBROVICESCU
  Prodecani:

  Prof. dr. ing. Gheorghe POPESCU
  Prof. dr. ing. Mihai AVRAM
  Conf. dr. ing. Mariana Florentina STEFANESCU
  Conf. dr. ing. Radu-Mircea CARP
   

  CONTACT

  Splaiul Independentei 313, cod postal 060042, sector 6, Bucuresti, corp CG 008, E-mail: ioan_voica@mail.com
  Telefon: +4021-402 94 35, +4021-318 10 19

 

A

recomanda
5.00
foarte bun
 • 8.00
Trimis la
19 Martie 2017

Am terminat acesata facultate (si master) si acum lucrez in domeniu. Este greu dar si frumos. Pot spune ca nu gresesti daca alegi cursurile FIMM, are profesori foarte buni si corecti iar dupa absolvire ai mai multe obtiuni de a lucra in in domeniu

cris

nu recomanda
1.40
slab
 • 8.00
Trimis la
17 Aprilie 2013

cea mai destramata facultate

Georgiana

recomanda
4.60
foarte bun
 • 8.00
Trimis la
15 Aprilie 2013

Am terminat acesata facultate, in prezent urmez studiile de doctorat in cadrul aceleiasi facultati, iar colectivul este format din oameni profesionisti care au rabdare si dispozitie cu sttudentii.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Inginerie Mecanica si MecatronicaVezi toti membrii
 

Cauta universitate