Facultatea de Inginerie Medicala

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Medicala
 
 • Facultatea de Inginerie Medicala (FIM) a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti (U.P.B.) este dezvoltarea Departamentului de Bioinginerie si Biotehnologie  (D.B.B.).

   

  FIM este o structura integratoare, cu rol sinergetic in promovarea domeniilor Bioingineriei si Biotehnologie la nivelul universitatii in acord cu strategia UPB fata de rolul si importanta acestora in asigurarea calitatii vietii, in plan economic si social.

  Infiintata  in anul 2010 facultatea integreaza programe licenta in Inginieria Medicala si programele de masterat ale Departamentului (derulate incepand din anul 2002) intr-o structura distincta, care asigura spatiul academic necesar acestui domeniu, ce se constituie intr-o noua specializare inginereasca.

  Facultatea de Inginerie Medicala, continuatorul DBB, se distinge prin nivelul inalt de interdisciplinaritate al corpului profesoral si programelor de instruire oferite, cu componente de stiinte tehnice, medicina, stiintele vietii. FIM organizeaza activitati didactice si de instruire la nivel de Licenta, Masterat, Doctorat, inclusiv in cotutela cu specialisti din UPB, din alte IOSUD din tara si cu specialisti din strainatate; calificari/recalificari postuniversitare de scurta durata, inclusiv invatamant la distanta, in domeniul Ştiinte ingineresti aplicate.

  Facultatea de Inginerie Medicla asigura absolventilor competente teoretice si practice in domeniul ingineriei medicale, prin formarea de abilitati tehnice, medicale si informatice pentru asistenta tehnica, cercetare, proiectare si creare de software dedicat.

  Incepand cu anul universitar 2010-2011, facultatea ofera posibilitatea efectuarii studiilor universitare in cadrul domeniului Stiinte ingineresti aplicate.

  Programele de studiu sunt de nivel european, imbinand traditia scolii politehnice bucurestene cu tendintele actuale de automatizare si informatizare, calitatea corpului profesoral fiind recunoscuta pe plan national, dar si international. Organizarea activitatilor educationale, didactice si de cercetare, se realizeaza in colaborare cu Consiliile facultatilor si departamentelor UPB. Facultatea de Inginerie Medicala urmareste ca pregatirea in aceste domenii sa corespunda cerintelor educationale nationale, fiind competitiva cu aceea oferita de universitati de referinta. FIM colaboreaza cu Platforma Interdisciplinara Bioinginerie-Biotehnologie BIOINGTEH UPB-CNCSIS.

  FIM asigura urmatoarele specializari:
  - Program de licenta (ciclul I), cu si fara taxa: cursuri, activitati de cercetare stiintifica si lucrarea de licenta in domeniul de instruire este Stiinte tehnice aplicate; se acorda titlul stiintific de “Inginer”.
  - Masterat (2 ani, complementar), cu si fara taxa: cursuri, activitati de cercetare stiintifica si lucrarea de disertatie; domeniul de instruire este Stiinte tehnice aplicate; se acorda titlul stiintific de “Master”.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf.univ.dr. Sorin JINGA
  Prodecan: Sl. dr. ing. Alina MACHEDON

  CONTACT
  Strada Gheorghe Polizu, nr 1-7, Corp F,  sector 1, Bucuresti
  E-mail:  dbb@iem.pub.ro
  Tel: + 40 21 402 9039
   

 

dan

recomanda
5.00
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
07 Iulie 2015

MERITA

c

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
04 August 2013

o facultate care a prevazut viitorul medicinei.
TREBUIE ACORDATA O ATENTIE MAI MARE CANTINELOR SI SPATIILOR DE CAZARE.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate