Facultatea de Inginerie si Agronomie din Braila

Apartine de: Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati
Oras Galati
Adresa ( Vezi harta) Str. Domneasca, Nr. 47, Galati
Telefon 0236-46.03.28, 0236-41.41.12
Fax 0236-46.13.53

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie si Agronomie din Braila
 
 • Facultatea de Inginerie Braila, infiintata in 1990, este una din cele 16 nuclee universitare dezvoltate de Universitatea “Dunarea de Jos” - Galati in orasul Galati si prima extindere a universitatii in alt oras. La inceput au fost specializari si anume: electrotehnica (EL) , masini hidraulice si pneumatice (MHP), masini si utilaje de constructii (MUC), tehnologia constructiei de masini (TCM), utilajul ti tehnologia sudarii (UTS) si deformari plastice si tratamente termice (DPTT).

  Facultatea preia coordonarea academica si administrativa a sectiei de subingineri seral ce si-a inceput activitatea la Braila din anul 1974 sub coordonarea Facultatii de Mecanica Galati si a catedrelor de specialitate ale universitatii. In anul 1990, odata cu dezvoltarea invatamantului de zi, invatamantul seral a intrat in lichidare, ultima promotie finalizand studiile in anul 1994.

  Facultatea si-a inceput activitatea cu doua catedre de specialitate care functionau la Braila, Catedra de Stiinte Fundamentale si Umaniste (SFU) si Catedra de Tehnologii Mecanice, Electrice si Metalurgice (TMEM). Facultatea a functionat cu aceasta structura pana in anul 1998/1999 cand facultatea a fost reorganizata pe criterii noi ce trebuiau sa serveasca noilor specializari infiintate, autorizate si acreditate.
   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  Decan: Conf. dr. ing. Cristian Silviu SIMIONESCU
  Prodecan: Conf. dr. ing. Nicusor DRAGAN

  CONTACT:
  Braila, Str. Calarasilor, nr. 29
  Cod postal: 810017
  Tel-Fax: 0239/612 572
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate