Facultatea de Inginerie Tehnologica si Management Industrial

Apartine de: Universitatea "Transilvania" din Brasov
Oras Brasov
Adresa ( Vezi harta) Str. Iuliu Maniu nr. 41A, Brasov
Telefon 0268-47.16.26, 0268-41.20.88, 0268-41.05.25, 0268-41.30.00
Fax 0268-41.30.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Inginerie Tehnologica si Management Industrial
 
 • Facultatea de Inginerie Tehnologica isi are originea inca in anul 1949 cand, la Institutul de Mecanica din Brasov, au fost infiintate specializarile „Scule, dispozitive si aparate” si „Masini unelte”, prin a caror contopire, in anul 1953, a rezultat specializarea „Tehnologia Constructiilor de Masini”. Un deceniu mai tarziu, in anul 1964, aceasta specializare a dat denumirea unei noi facultati, desprinsa din Facultatea de Mecanica, Facultatea de Tehnologia Constructiilor de masini, care astazi este Facultatea de Inginerie Tehnologica a Universitatii Transilvania din Brasov.

  Facultatea de Inginerie Tehnologica a Universitatii Transilvania din Brasov este situata in inima campusului universitar de pe Colina Universitatii, edificiu academic impunator, care, prin arhitectura specifica si prin dotarile lui, inscrie universitatea brasoveana in randul adevaratelor citadele ale invatamantului superior.

  Facultatea de Inginerie Tehnologica ofera posibilitatea urmarii de programe de studii de licenta (4 ani - ciclul I), programe de master (2 ani - ciclul II) si programe ale scolii doctorale (in domeniile Inginerie industriala si Inginerie si management - ciclul III). In prezent, facultatea asigura pregatirea a unui numar de 1843 studenti dintre care: 1054 studenti bugetati si 159 studenti cu taxa, la studii de licenta; 215 studenti bugetati si 165 studenti cu taxa, la studii de masterat; 10 doctoranzi cu frecventa; 250 studenti cu taxa, la forma de invatamant la distanta; 150 studenti cu taxa, la formare continua. In cadrul facultatii isi desfasoara activitatea 72 de cadre didactice, iar facultatea dispune de o biblioteca cu peste 200.000 de volume si 40.000 de reviste.

  Facultatea dispune de o infrastructura moderna utilizata atat pentru activitatea didactica cat si pentru cea de cercetare stiintifica, avand spatii proprii pentru invatamant si pentru cercetare. Spatiile destinate activitatii didactice organizate ca laboratoare specifice sunt dotate corespunzator, existand conditiile si tehnica necesara pentru predare la nivelul cerintelor actuale. Facultatea dispune de asemenea de cadrele didactice avand pregatirea si aptitudinile adecvate activitatilor de instruire si de cercetare din cadrul specializarilor existente.

  Facultatea are relatii de colaborare si contracte bilaterale cu 54 de institutii europene de invatamant superior din Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania. In cadrul proiectelor europene,  exista un flux continuu de studenti si cadre didactice, care beneficiaza de burse pentru stagii de pregatire sau perfectionare in institutiile europene partenere, precum si studenti si profesori din aceste institutii care studiaza sau predau in facultatea noastra.

  In facultate si in universitate este implementat Sistemului de Management al Calitatii (ISO 9001), care asigura cadrul pentru continua imbunatatire a performantelor procesului didactic.

  In anul 2007 Universitatea Transilvania din Brasov a fost supusa evaluarii institutionale conform procedurii Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS),  evaluare finalizata cu acordarea calificativului grad de incredere ridicat, care, asa cum afirma scrisoarea ARACIS, „reflecta valoarea rezultatelor obtinute in activitatea didactica, de cercetare, de management universitar si de cooperare internationala, precum si in activitatea de imbunatatire a calitatii invatamantului in conformitate cu standardele europene”.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.dr.ing. Vladimir MARASCU KLEIN
  klein@unitbv.ro
  Prodecan: Prof.dr.ing. Ramona CLINCIU
  r.clinciu@unitbv.ro
  Prodecan: Conf.dr.ing. Catrina CHIVU
  catrina.chivu@gmail.com
  Prodecan: Conf.dr.ing. Cristin Olimpiu MORARIU
  c.morariu@unitbv.ro

  Contact:
  Colina Universitatii , Nr. 1, Corp A, 500036, Brasov, Romania
  Telefon: +40 268 414690
  Fax: +40 268 414690


 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate