Facultatea de Interpretare Muzicala

Apartine de: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Stirbei Voda nr. 33 (colt cu str. Poiana Narciselor), Bucuresti
Telefon 021-314.63.41, 021-314.26.10 int. 130 (Rectorat)
Fax 021-314.63.41, 021-314.26.10 int. 130

Grupul de discutii de la Facultatea de Interpretare Muzicala
 
 • Facultatea de Interpretare Muzicala este o facultate distincta a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Programul de studii urmeaza riguros principiile de complexitate si universalitate. Traditia istorica a consolidat strategiile dinamice ale repertoriului, sincronizandu-le cu cele ale Europei.

   

  Finalitatea planurilor de invatamant porneste de la performanta interpretativa: individuala - instrumentala si vocala, ansambluri – muzica de camera si orchestra si ajunge pana la prerogativele si competentele pedagogice.

   

  Atestata oficial in 1864, structura Facultatii de Interpretare cuprinde acum un ciclu complet de 4 ani (8 semestre). Anul academic incepe la 1 Octombrie si se termina la 30 Iunie; in aceasta perioada colectivul didactic si studentii probeaza nivelul pregatirii muzicale in concerte cu public, examene si sesiuni artistice practice. Stabilirea acestui standard impune principiul individualitatii si are ca scop dezvoltarea personalitatii creative individuale.

   

  Facultatea noastra ofera, prin concurs, un numar de locuri pentru studii de master, dedicate performantei vocale si instrumentale si avand ca element principal cultura muzicala din perioada baroca pana la cea contemporana.

   

  Programul de studiu cu frecventa (invatamant de zi) presupune un volum mare de timp alocat pregatirii individuale. Totalul orelor de curs din primii doi ani nu depaseste 20 de ore / saptamana iar cel al cursurilor pentru ultimii doi ani fiind deja redus la maxim 10 ore / saptamana.

   

  Colectivul nostru didactic specializat colaboreaza direct cu studentii in concerte, spectacole de opera, recitaluri vocale si/sau instrumentale si transmisii si inregistrari audio-video. Datorita remarcabilei lor deschideri spirituale, unii dintre profesori contribuie efectiv la cresterea fondului de cercetare stilistica prin studii de doctorat, cu o durata de 3-6 ani, finalizate prin acordarea titlului de Doctor in Muzicologie (in specialitatea Limbaje interpretative).

   

  Facultatea de Interpretare Muzicala formeaza profesionisti in diferite specializari: instrumente clasice (pian, coarde, chitara, instrumente de suflat, percutie) si canto (toate tipurile de voce) si organizeaza master classes pentru solisti, muzica de camera, ansambluri orchestrale si spectacole de opera.

   

  Facultatea de Interpretare Muzicala are aproximativ 600 de studenti si 170 de profesori. Concertele au loc in trei sali (concert, opera, recital). Cele mai bune concerte sunt inregistrate in studiourile noastre moderne.

   

  SPECIALIZARI

  Facultatea de Interpretare Muzicala asigura pregatirea studentilor in specializarile: INTERPRETARE INSTRUMENTALA; CANTO.
  In cadrul facultatii sunt organizate:

  STUDII UNIVERSITARE de lunga durata - pentru specializarile:

   

  Interpretare instrumentala;
  Canto (clasic), cursuri de zi, cu frecventa, 8 semestre (4 ani), finalizate cu Examen de Licenta si conferirea Diplomei de Licenta (invatamant superior de lunga durata).

   

  Specializarea: INTERPRETARE MUZICALA
  - pian, clavecin-pian, orga-pian;
  - vioara,viola,violoncel,contrabas;
  - chitara clasica,harpa;
  - flaut,oboi,clarinet,saxofon,fagot,nai;
  - corn,trompeta,trombon,tuba;
  - percutie;
  - canto.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.Univ.Dr. Bianca Luigia Manoleanu,
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Interpretare MuzicalaVezi toti membrii
 

Cauta universitate