Facultatea de Istoria si Teoria Artei

Apartine de: Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. General Budisteanu nr. 19, Bucuresti
Telefon 021-312.57.91, 021-312.54.29

Grupul de discutii de la Facultatea de Istoria si Teoria Artei
 
 • Facultatea de Istoria si Teoria Artei formeaza restauratori, muzeografi, curatatoti si critici de arta , oferind cursuri cu continut theoretic si tehnic in domeniile de licenta consecrate de aproximativ 100 de ani.

   

  Departamentul Isotria si Teoria Artei
  Inca din primii ani de existenta ai invatamantului artistic superior la Bucuresti, a fost resimtita nevoia de a le fi oferite viitorilor artisti o formatie teoretica solida si o cultura plastica generala, tendinta reafirmata cu atat mai mult in urma trecerii Scolii de Belle Arte, in 1931, la statut universitar, cand a dobandit si titulatura de Academia de Arte Frumoase.

  Departamentul Conservare si Restaurare
  Primele cursuri de conservare si restaurare, limitate la domeniul picturii murale, s-au desfasurat inca din anul 1970 in cadrul Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu. Devenind ulterior sectia de Arta Monumentala–Restaurare, cu o dubla specializare, disciplina restaurarii a capatat o pondere mai mare prin extinderea preocuparilor in domeniul mobilierului si al picturii pe lemn.

  Departamentul DPPD
  Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic este o structura universitara autonoma, in cadrul Facultatii de Istoria si Teoria Artei, abilitata sa organizeze programe de formare psihopedagogica ce au ca scop certificarea competentelor specifice pentru profesia didactica. In acest sens, departamentul se ocupa cu formarea initiala psihopedagogica si didactica, teoretica si practica, a studentilor si absolventilor invatamantului universitar.

  Departamentul Studii Doctorale (IOSUD)

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate