Facultatea de Kinetoterapie

Apartine de: Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Constantin Noica (fosta Stefan Furtuna) nr. 140, sector 6, Bucuresti
Telefon 021-212.61.64
Fax 021-312.04.00

Grupul de discutii de la Facultatea de Kinetoterapie
 
 • Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport Bucuresti este singura structura organizatorica din Romania acreditata in domeniul Educatie Fizica si Sport. infiintarea ei in anul 2002 (prin HG nr. 410/25.04.2002, publicata in M.O. nr. 313/13.05.2005) a confirmat in mod oficial traditia si calitatea specialistilor furnizati de institutia noastra de invatamant superior serviciilor de recuperare medicala.

  Traditia Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport Bucuresti in acest sens este incontestabila, deoarece inca de la infiintarea ei in anul 1922, s-a oferit studentilor alternativa calificarii in recuperare medicala, prin parcurgerea specializarii Cultura Fizica Medicala.Ulterior, posibilitatea optiunii pentru aceasta specializare a aparut si in cadrul altor facultati de educatie fizica si sport din tara.

  In anul 1992, din initiativa unui grup de lucru francez, care conducea proiectul „Kinetoterapia in Romania” si in colaborare cu UMF „Carol Davila” – Bucuresti, planul de invatamant al Specializarii CFM din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din UNEFS se aliniaza standardelor europene, specializarea este denumita Kinetoterapie, iar absolventii dobandesc calificarea de kinetoterapeuti. Toate aceste modificari sunt agreate de Ministerul Sanatatii, care isi exprima si acordul in legatura cu recunoasterea specialistilor in reteaua medicala.

  Ca urmare, Ministerul invatamantului si stiintei aproba incepand cu anul universitar 1992-1993 scolarizarea in specializarea Kinetoterapie in cadrul UNEFS Bucuresti.

  Integrarea europeana a Romaniei a impus invatamantului nostru superior un efort de restructurare profunda, de fond, in vederea alinierii la standardele europene privind compatibilizarea continutului pregatirii absolventilor, promovarea mobilitatii studentilor, cresterea transparentei, recunoasterea diplomelor, asigurarea calitatii.

  Astfel, in conformitate cu Procesul Bologna s-a promovat inclusiv in Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti sistemul LMD, respectiv invatamant superior pe cicluri: licenta (L), masterat (M) si doctorat (D).

  Ciclul I - studii universitare de licenta (durata: 3 ani - 180 credite - curs de zi). intr-un cuantum de 120 credite (ECTS) planul de invatamant include discipline comune celor trei directii de specializare din UNEFS.
  Se parcurg discipline de pregatire fundamentala, se asimileaza terminologia specifica domeniului, inclusiv intr-o limba de circulatie internationala. Studentii acestui ciclu vor fi initiati in practicarea unor sporturi individuale sau de echipa, prin valorificarea bazelor didactice proprii Academiei. intr-un cuantum de 60 credite (ECTS) se asigura o pregatire de specialitate, realizata inclusiv prin stagii de practica in centre de asistenta sociala, refacere - recuperare si in unitati speciale de educatie.

  La finalizarea acestui ciclu, dupa sustinerea examenului de licenta, diploma obtinuta in domeniul Educatie Fizica si Sport atesta cunostinte si competente generale, cat si in specializarea „Kinetoterapie si motricitate speciala”.

  Ciclul II - studii universitare de masterat (durata: 2 ani - 120 credite - curs de zi) in cadrul carora se poate parcurge unul din programele acreditate: „Recuperare - reeducare motrica si somato-functionala” sau „Nutritie si remodelare corporala”. Se studiaza discipline obligatorii, optionale si facultative, care realizeaza aprofundarea in specializare.

  La finalizarea acestui ciclu, dupa sustinerea examenului de disertatie, cunostintele generale si de specialitate, precum si competentele generale si de specialitate sunt confirmate prin obtinerea diplomei de „Master” in programul studiat.

  Ciclul III - studii universitare de doctorat (durata: 3 ani - 180 credite - curs de zi si fara frecventa) in domeniul EFS, sub forma a doua tipuri: doctorat stiintific si profesional.

   

  Secretar Sef U.N.E.F.S.: MIHAELA ALEXANDRU
  Centrala U.N.E.F.S.: + 40/21 3164107 / int 203
  e-mail: secretariat@unefs.ro

  Secretar Sef Facultatea de Kinetoterapie: Ing. GINA OCTAVIA GRECU
  Centrala U.N.E.F.S. : + 40/21 3164107 / int 233

  Decanat F.E.F.S.:
  Secretar Decanat: MUJEA ANA MARIA
  Centrala U.N.E.F.S.: + 40/21 3164107 / int. 232
  Fax : + 40/21 3120400
  e-mail: decanatkt@unefs.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de KinetoterapieVezi toti membrii
 

Cauta universitate