Facultatea de Litere

Apartine de: Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Str. Ion Ghica, Nr. 13, Sector 3, Bucuresti
Telefon Rectorat: 021-314.99.31, 021-314.99.32; Centrala: 021-314.00.75, 021-314.00.76, 021-314.39.00; 021-330.34.80, 021-334.37.05
Fax 021-314.95.25

Grupul de discutii de la Facultatea de Litere
 
 • Facultatea noastra pregateste studentii in dubla specializare: limba si literatura romana (A) - limba si literatura franceza sau engleza (B). Cele doua componente au pondere egala in planul de invatamant. Profesiile in care pot lucra absolventii nostri dupa absolvire sunt diverse si pot avea la baza in mod prioritar una dintre componentele dublei specializari sau se pot situa la interferenta acestora. Domeniile preferate sunt invatamantul, stiinta, cultura, dar nu sunt excluse nici domenii ca presa, comunicarea, relatiile publice, studiile culturale, relatiile internationale.

  Traditia oportunitatilor de angajare ca bibliotecari, cercetatori stiintifice, cadre didactice,documentaristi, editori, redactori la reviste de cultura se mentine, desigur, in conditiile unor noi exigente si standarde. in acelasi timp insa, absolventii facultatii noastre sunt angajati ca purtatori de cuvant, ziaristi, referenti de specialitate, consilieri culturali, creatori de publicitate, functionari in domeniul resurselor umane etc. O parte dintre ei isi desfasoara activitatea individual, in propriile firme din domeniul editorial, media, cultural-educativ, traduceri etc.

  Facultatea scolarizeaza in cele trei forme prevazute de legislatia in vigoare: cursuri de zi –invatamant la distanta, cursuri cu frecventa redusa.
  Fiecare forma desfasoara modalitati de studiu specifice care asigura sanse egale de instruire si formare practica.
  Materialele de studiu elaborate de Universitate pentru student sunt integrate intr-un sistem care asigura intelegerea si folosirea informatiei la diferite niveluri de complexitate:
  1. Programa cursului, conform Planului de invatamant, pentru un prim nivel, de orientare a studentului.
  2. Sintezele publicate in volum, care prezinta rezumativ temele din programa.
  3. Cursul transmis prin TVRM, care insoteste informatiile de imagini si asigura interactiunea cu alte aspecte cultural-stiintifice.
  4. Manualul universitar, care este instrument de baza, pentru pregatirea in vederea examenului.
  5. Utilizarea bibliografiei selective, pentru completarea informatiei de baza din curs.
  6. Sinteza cursului, insotita de teste de autoevaluare, teme pentru lucrari individuale si bibliografii, care se pot consulta in brosura si pe site-ul Facultatii.
  7. Dialogul direct sau in sistem on line cu cadrul didactic.

  Modulul psiho-pedagogic este o oportunitate pentru studentii care se pregatesc pentru cariera didactica. Parcurgerea disciplinelor pe care le cuprindesi efectuarea practicii pedagogice permit obtinerea unui certificat de profesor.
  Activitatea stiintifica a studentilor se desfasoara in corelatie cu activitatea didactica, prin referate de seminar, prin cercuri stiintifice si prin efectuarea lucrarii de diploma. Valorificarea se face in cadrul seminarului, in sesiunile stiintifice anuale, prin publicarea in Analele Universitatii “Spiru Haret”.
  Seria Filologie. Limba si Literatura Romana sau in revista Fundatiei Romania de Maine „Opinia Nationala”.

  Cartea academica publicata in Editura Fundatiei Romania de Maine acopera toate disciplinele din
  planul de invatamant. Este oferita studentilor la preturi accesibile (30% reducere din pretul cartii).
  Activitatea didactica desfasurata la postul de televiziune Romania de Maine si site-ul Universitatii Spiru Haret asigura complementar si gratuit posibilitatea de pregatire a studentilor.

  Taxele de scolarizare sunt minime in raport cu cele practicate la universitatile de stat si la celelalte universitati particulare.
  Facultatea noastra isi desfasoara activitatea intrun spatiu de invatamant propriu, asezat in centrul cultural al Capitalei, ultramodern si functional, cu dotari de ultima ora.
  Facultatea dispune de o Biblioteca bogata si diversa.
  Studentii au acces la camine, cantina, clubul universitatii si baza sportiva.
  Oferim o alternativa la invatamantul traditional.
  Pentru ca asiguram absolventilor pregatire de specialitate la cele mai inalte standarde, cu ajutorul unui program de invatamant performant si al unei baze materiale de exceptie, un larg orizont cultural si trasaturi de personalitate care le permit sa-si valorifice la maxim profesiunea pentru care s-au pregatit.
   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Tamara Ceban
  Prodecan: Conf. univ. dr. Valeriu Marinescu  

  CONTACT
  Str. Ion Ghica, nr. 13, Sector 3, Bucuresti
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de LitereVezi toti membrii
 

Cauta universitate