Facultatea de Matematica

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Matematica
 
 • Facultatea de Matematica din Iasi functioneaza din 1860, de la infiintarea Universitatii din Iasi, la inceput ca sectie a Facultatii de Filosofie, apoi ca sectie a Facultatii de Stiinte, devenind ulterior facultate independenta.


  Directii de cercetare importante au fost conduse de personalitati stiintifice de prim rang, academicieni, fosti sau actuali profesori ai Facultatii de Matematica din Iasi: Al. Myller, O. Mayer, C. Popovici, S. Sanielevici, D. Mangeron, G. Vranceanu, G. Moisil, M. Haimovici, C. Corduneanu, R. Miron, V. Barbu, D. Iesan. Trei membri ai Academiei Romane fac parte din corpul profesoral al Facultatii de Matematica.


  Aceasta traditie se bucura de o continuitate remarcabila, astfel incat scoala de matematica din Iasi are in prezent multi specialisti recunoscuti pe plan national si international. Numeroase cadre didactice sau absolventi ai facultatii au relatii de colaborare ca profesori invitati sau sunt angajati la universitati si institute de cercetare de prestigiu din SUA (Princeton, Berkeley, IBM, Microsoft), Franta, Canada, Italia, Germania etc. Calitatea de exceptie a educatiei specializate oferite este atestata si de cele peste 100 diplome de doctor obtinute de absolventii Facultatii de Matematica la universitati celebre din Europa si din SUA: Cambridge University, Ecole Normale Supérieure-Paris, Université Paris VI, Université Paris XI, Université de Pau, Princeton University, Massachussets Institute of Technology, Duke University, Michigan University etc

  Departamente:
  Departamentul de Matematica

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof.univ. dr. Catalin George LEFTER
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Cezar Dumitru ONICIUC
  PRODECAN: Lect. univ. dr. Marius DUREA

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 - Iasi;
  T: +40 (232) 201060; 201061;
  F: +40 (232) 201160;
  E: admmath@uaic.ro

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate