Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament

Apartine de: Academia Tehnica Militara din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) B-dul George Cosbuc nr. 81-83, sector 5, Bucuresti
Telefon 021-335.46.60
Fax 021-335.57.63

Grupul de discutii de la Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament
 
 • Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament functioneaza in cadrul Academiei Tehnice Militare si are ca obiectiv pregatirea si formarea viitorilor specialisti in domeniul logistic. Domeniile si specializarile din cadrul Facultatii de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament sunt acreditate, absolventii sai putand sa indeplineasca atributii functionale specifice structurilor din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

   

  In cadrul Academiei Tehnice Militare, Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament are urmatoarele misiuni principale:
  - formarea ofiterilor licentiati in domeniile si specializarile pentru studii universitare de licenta, prevazute In H.G. Nr. 635/2008;
  - specializarea ofiterilor din serviciul tehnico-ingineresc si a altor categorii de personal din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala;
  - perfectionarea pregatirii profesionale a ofiterilor din serviciul tehnico-ingineresc potrivit Ghidului carierei militare (H.G. Nr. 582/2001);
  - organizarea si desfasurarea invatamantului postuniversitar, a masteratului si a studiilor universitare de doctorat;
  - desfasurarea activitatilor de cercetare stiintifica in folosul Ministerului Apararii sau altor beneficiari.

  In cadrul Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament, in contextul Procesului de la Bologna a inceput sa functioneze invatamantul structurat pe 3 cicluri: studii de licenta (4 ani), studii de masterat (1,5 ani) si studii de doctorat. Pentru dezvoltarea stiintifica a cunostintelor acumulate in cei patru ani de studiu, in facultate sunt organizate cursuri de master, in regim fara si cu taxa de studii, unde sunt instruiti cei mai buni absolventi.

  Studiile de masterat sunt organizate pe trei semestre, pe baza planurilor de invatamant aprobate de Senatul ATM pornind de la premisa ca mediul universitar constituie, pentru societate, modalitatea prin care sunt pregatite conditiile primordiale ale existentei acesteia.  Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament Isi propune pregatirea si modelarea unor generatii de specialisti care sa contribuie in mod nemijlocit la dezvoltarea societatii romanesti.

  Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament are o structura institutionala complexa, oferta educationala pe care o propune, prin cursuri, seminarii si lucrari practice, fiind strans legata de cerintele si exigentele economiei si societatii romanesti. Studentii si cadrele didactice beneficiaza de ultimele noutati si inovatii economice, sociale, stiintifice si didactice.

  Misiunea  Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament este aceea de a pregati specialisti cu o gama ampla de cunostinte generale si de specialitate. Pregatirea studentilor vizeaza, cu precadere, stimularea creativitatii acestora, in gandire si actiune, dezvoltarea competentelor si capacitatilor de a inova, de a inventa si de a-si folosi in mod plenar resursele intelectuale.

  Pornind de la imperativele societatii romanesti actuale, oferta educationala propusa de Facultatea Sisteme Integrate de Armament are in vedere cerintele, mult mai imperative decat in trecut, legate de necesitatea afirmarii rolului propriei personalitati a studentilor si a pregatirii acestora in raport cu ceilalti membri ai societatii.

  Activitatea didactica este coordonata, in cadrul  Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament, de catedrele de specialitate existente: Catedra de Inginerie a Sistemelor de Armament si Mecatronica, Catedra de Sisteme Integrate de Aviatie si Mecanica si Catedra de Autovehicule Militare si Transporturi.

  Corpul profesoral academic este alcatuit din cadre didactice titulare, marea majoritate a acestora avand titlul de doctor si bucurandu-se de un cert prestigiu in comunitatea stiintifica nationala si internationala. Laboratoarele in care se desfasoara lucrarile practice dispun de o dotare performanta, in care sunt valorificate cu succes cunostintele teoretice ale studentilor.

  Procesul didactic are la baza planuri de invatamant elaborate in conformitate cu standardele universitare nationale si internationale. Pentru fiecare specializare se asigura si posibilitatea de a frecventa cursurile Departamentului pentru pregatirea personalului didactic, conferindu-se, in acest mod, un plus de oportunitati absolventilor facultatii.

  Activitatea didactica se desfasoara In amfiteatre, sali de curs si laboratoare dotate cu o infrastructura moderna si resurse corespunzatoare de tehnica de calcul. De asemenea, studentii au acces la reteaua informatizata a Academiei Tehnice Militare, precum si la serviciile bibliotecii. Totodata, le sunt oferite, in forma multiplicata sau pe suport magnetic, materiale didactice (cursuri, indrumare de laborator, culegeri de lectii), in masura sa le largeasca orizontul de cunostinte teoretice si practice.

  In biblioteca Academiei Tehnice Militare se afla, pe langa un important fond de carte si reviste de specialitate, un numar  mare de cursuri, culegeri de probleme si indrumare de laborator sau de proiectare, site-uri educationale, CD-uri educationale, toate constituind suportul pus la dispozitia studentilor pentru desfasurarea in conditii dintre cele mai bune a procesului de invatamant.

  Planurile actuale de invatamant sunt rezultatul a multor de ani de experienta si evolutie, pe durata carora au suferit mai multe modificari, urmarind indeaproape progresele inregistrate in domeniu. Activitatea de cercetare stiintifica din Facultatea Sisteme Integrate de Armament este desfasurata in principal de catre catedrele de specialitate dar si de catre centrele de excelenta din cadrul facultatii, rezultatele cercetarii stiintifice fiind un criteriu important pentru evaluarea aptitudinilor cadrelor didactice, fiind in consecinta monitorizate cu mare atentie.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Col.prof.univ.dr.ing.
  Ioan VEDINAS

  CONTACT
  Bulevardul George Cosbuc nr. 39-49, Sector 5, BUCURESTI
  Telefoane: 021 335.47.16
  021 335.46.60 int. 0114, 0388, 0252
  Email: vedinas@mta.ro

   

 

Tudorel-Gabriel

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
11 Martie 2013

profesionalism.performanta.respect


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de ArmamentVezi toti membrii
 

Cauta universitate