Facultatea de Medicina

Apartine de: Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova
Oras Craiova
Adresa ( Vezi harta) Str. Petru Rares, Nr.2-4, Craiova, Dolj
Telefon 0251-52.24.58, 0251-52.24.41, 0251-52.44.42 /201
Fax 0251-59.30.77

Grupul de discutii de la Facultatea de Medicina
 
 • Facultatea de Medicina din Craiova este o institutie cu o pozitie bine definita in cadrul invatamantului superior medical romanesc si o prezenta activa pe plan international. Neangajata politic, institutia isi desfasoara activitatea pe baza separarii functiilor academice si administrative, relatiile dintre ele fiind insa bine stabilite.

  Cu un numar de aproape 300 de cadre didactice, organizate in 15 catedre si 77 de discipline, Facultatea de Medicina pregateste anual peste 1500 de studenti pe parcursul unui ciclu de 6 ani.

  Anul universitar este structurat pe doua semestre de cate 15 saptamani, cu o medie de aproximativ 30 de ore pe saptamana; fiecare semestru are cate 30 de credite de studiu transferabile in sistemul european (ECTS), pentru disciplinele obligatorii. Studentii sunt evaluati prin examene scrise sau orale, care se deruleaza pe parcursul sesiunilor cuprinse in strucutura planului de invatamant. Disciplinele facultative se incheie cu proba de verificare, iar punctele de credit care li se atribuie sunt peste cele 30 ale semestrului respectiv.

  Pentru studentii Facultatii de Medicina, studiile universitare se finalizeaza prin examen de licenta; programele de licenta sunt acreditate, existand mecanisme institutionale pentru aprobarea programelor de studii cu evaluare si monitorizare periodica.

  Absolventii isi pot continua pregatirea prin rezidentiat, studii doctorale si masterale sau cursuri postuniversitare in cadrul ofertei educationale a Facultatii de Medicina.

  Infrastructura umana si materiala dedicata cercetarii permite desfasurarea activitatilor specifice directiilor si proiectelor de cercetare intr-un climat favorabil cercetarii si inovarii.

  Intru-un cadru academic modern Facultatea de Medicina isi indeplineste cu consecventa si exigenta misiunea de baza de formare in domeniul medical precum si cea de  sustinere a cercetarii stiintifice, consolidand astfel rolul de pilon al dezvoltarii regionale in cadrul european  al dezvoltarii durabile.
   

  CONDUCEREA FACULTATII:
  Decan: Conf.univ.dr. Cristian Gheonea
  Prodecan cu activitatea didactica si asigurarea calitatii: Conf.univ.dr. Florin Petrescu
  Prodecan cu activitatea de cercetare stiintifica si probleme studentesti: Sef lucrari dr. Sorin Nicolae Dinescu

  Adresa
  Str. Petru Rares nr.2 cod 200349
  Telefon: 0351/443500 interior 2018
   

 

andrei

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.80
Trimis la
10 Ianuarie 2015

O facultate excelenta, cu profesori bine pregatiti,in facultate conditiile de invatare sunt la cele mai inalte standarde


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de MedicinaVezi toti membrii
 

Cauta universitate