Facultatea de Medicina Veterinara

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Manastur, Nr. 3-5, Cluj-Napoca, Cluj E-mail di@usamvcluj.ro
Telefon 0264-59.63.84

Grupul de discutii de la Facultatea de Medicina Veterinara
 
 • Invatamantul medical veterinar clujean s-a creat si s-a dezvoltat In traditia Invatamantului veterinar romanesc. In anul 1962 ia fiinta Facultatea de Medicina Veterinara Cluj-Napoca, integrata In cadrul Institutului Agronomic Cluj-Napoca.

   

  Pregatirea medicului veterinar era de profil larg, specializarea fiind de medic veterinar generalist, pe baza unei programe care sa acopere cerintele complexe ale cresterii animalelor. Medicul veterinar era pregatit In domeniul tehnologiei cresterii animalelor, reproductiei si selectiei, apararea sanatatii animalelor, dar si a sanatatii publice. Activitatile didactice s-au desfasurat la Inceput In spatii amenajate provizoriu, iar din anul 1968 Intr-o cladire noua, conceputa si proiectata special pentru Invatamantul veterinar universitar.

   

  Organizatoric, Invatamantul medical veterinar functioneaza ca facultate de sine statatoare pana In anul 1970, cand este inclusa In Facultatea de Zootehnie si Medicina Veterinara, cu doua sectii, medicina veterinara si respectiv zootehnie.

   

  Invatamantul medical veterinar este organizat si functioneaza ca Facultate de Medicina Veterinara In cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca. Incepand cu anul 2001 se infiinteaza specializarea Biotehnologii in medicina veterinara.


  Fondatorii Invatamantului veterinar clujean au fost Prof. Dr. Ing. Emil Negrutiu, rector si Prof. Dr. Eugen Muresan, decan. Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca a beneficiat, Inca de la Infintare, de aportul unor personalitati formate In perioada interbelica, adevarati universitari, care au adus cu ei nu numai cunostinte profesionale, ci si cultura de apogeu a intelectualitatii romanesti.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Prof.Univ.Dr.Cornel Catoi: decan.fmv@usamvcluj.ro
  PRODECAN: Prof.Univ.Dr.Ioan Marcus: prodecan.cercetare.fmv@usamvcluj.ro
  PRODECAN: Conf.Univ.Dr.Mircea Mircean: prodecan.invatamant.fmv@usamvcluj.ro
  PRODECAN: Sef lucrari Dr.Alexandru Gudea: prodecan.social.fmv@usamvcluj.ro

  CONTACT
  Tel: 0264.596.384
  Fax: 0264.593.792


   

 

adriana

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 Aprilie 2013

e ok incepand de la profesori...predare..loc de invatare..explicatii suplimentare..si pana la distractie si chefuri organizate


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Medicina VeterinaraVezi toti membrii
 

Cauta universitate