Facultatea de Mine

Apartine de: Universitatea din Petrosani
Oras Petrosani
Adresa ( Vezi harta) Str. Universitatii nr. 20, Petrosani, Hunedoara
Telefon 0254-54.29.94
Fax 0254-54.34.91

Grupul de discutii de la Facultatea de Mine
 
 • Romania are nevoie in continuare de specialisti in domeniile pe care ti le ofera Facultatea de Mine. Continuatoarea unei traditii academice datand din 1864, Facultatea de Mine din Universitatea din Petrosani are un rol important in dezvoltarea stiintei si in formarea specialistilor cu inalta calificare .

  Continuatoare a unei traditii academice datand din 1864, Facultatea de Mine, a Universitatii din Petrosani, are un rol important in dezvoltarea stiintei si in formarea specialistilor cu inalta calificare.
      
  Facultatea cunoaste o dezvoltare mai puternica dupa 1957, cand se concentreaza intregul invatamant superior minier in Petrosani. La inceput, aceasta era o componenta unica in cadrul Institutului de Mine, iar astazi are sase specializari in cinci domenii de  competenta.
      
  Prestigiul facultatii, in comunitatea profesionala si stiintifica nationala si internationala, este intr-o continua crestere.
      
  Facultatea de Mine asigura astazi conditiile necesare pentru dobandirea de catre studentii sai a unor inalte calificari profesionale in domenii diverse, organizeaza cursuri de studii aprofundate, master, doctorat si de perfectionare postuniversitara de scurta durata.
      
  Personalul academic al facultatii este implicat in activitati de cercetare, proiectare si expertizare in diferite directii.
      
  Durata studiilor la facultatea de Mine este de 4 ani si se finalizeaza cu un examen de licenta, absolventul obtinand diploma de inginer intr-unul din domeniile studiate.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. ing. Veres Ioel
  Prodecani:
  Conf. univ. dr. ing. Moraru Roland
  Sef lucr. dr. ing. Mangu Sorin

  CONTACT
  Adresa: Str. Universitatii nr. 20, 332006, Petrosani, jud. Hunedoara
  Tel: 0254 549749

   

 

nicolae

recomanda
3.60
bun
 • 7.20
Trimis la
12 Mai 2013

Economia nu se poate dezvolta conform cererii de produse, fara valorificarea resurselor naturale din zacamintele de substante minerale utile. Facultatea pregateste specialisti in acest domeniu, neacoperit de alte institutii de invatamant superior.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate