Facultatea de Navigatie si Transport Naval

Apartine de: Universitatea Maritima din Constanta
Oras Constanta
Adresa ( Vezi harta) Str. Mircea cel Batran, Nr.102-104, Constanta
Telefon 40-241/66.47.40
Fax 40-241/61.72.60

Grupul de discutii de la Facultatea de Navigatie si Transport Naval
 
 • Facultatea de Navigatie si Transport Maritim si Fluvial deruleaza programe de studii universitare de licenta si masterat, orientate catre transportul maritim, asigurand: pregatirea ofiterilor de punte pentru o cariera legata de navigatie si exploatarea navelor;
  pregatirea specialistilor in domeniul shipping-ului, managementului si logisticii în transporturile pe apa;


  Misiunea Facultatii de Navigatie Transport Maritim si Fluvial este de a asigura cadru educational si stiintific care sa stimuleze dezvoltarea intelectuala si dobandirea unor competente profesionale la standarde internationale. Calitatea procesului de invatamant este asigurata prin respectarea procedurilor stabilite prin standardul ISO 9001:2000, conformitatea Managementului Calitatii fiind certificata de Bureau Veritas inca din anul 2003 si a cerintelor impuse de Conventia STCW 95, lucru constatat de catre European Maritime Safety Agency (EMSA) in cadrul inspectiei efectuate in anul 2006.

  Absolventii facultatii primesc o diploma de inginer si au posibilitatea dobandirii Brevetului de ofiter maritim punte. La sfarsitul perioadei de studii, ei vor avea mult mai multa experienta de viata, incredere in propriile forte si in viitor. Calificarea dobandita le confera in mod cert, imediat dupa absolvire, oportunitati profesionale si satisfactii materiale deosebite, cu mult peste sansele oricarui alt absolvent de invatamant superior din Romania.

   

  Studentii inmatriculati la Facultatii de Electromecanica pot urma din anul III de studiu si cursurile Facultatii de Navigatie si Transport Naval, in baza unui modul suplimentar de cursuri pe care universitatea il propune, cu conditia ca acestia sa absolve facultatea la care au fost admisi initial. Avantajele studiului universitar in paralel consta in posibilitatea de a obtine doua diplome, aferente facultatii de baza si a celei de electromecanica, dar si posibilitatea de a sustine doua brevete.
   

  Disciplinele aferente ciclului universitar  asigura specializarea studentilor in domeniul ingineriei electrice cu o larga aplicabilitate in domeniul naval. Astfel prin disciplinele studiate conform planurilor de invatamant, studentii au posibilitatea deprinderii activitatii unui ofiter electric aflat pe o nava incepand cu producerea, distributia si transportul energiei electrice si pana la metode de verificare, intretinere si reparare a aparaturii electrice navale si a masinilor electrice.

  Dezvoltarea intr-o dinamica spectaculoasa a tehnologiilor informatice cu aplicabilitate in domeniul naval impune ca personalul cu astfel de preocupari sa aiba o pregatire  corespunzatoare in ceea ce priveste  utilizarea calculatoarelor in domeniul electric sau de automatizare   a proceselor electrice.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf.univ.dr. Costel STANCA
  Telefon: 0241/664 740 int 107
  Prodecan: Conf.univ.dr.ing. Eugen Barsan
  Tel: 0241/66.47.40 int. 107

  ADRESA
  Str. Mircea cel Batran nr.104
  Constanta, cod 900663 Telefon: +40 241 664 740 int. 107
  Fax: +40 241 617 260
  E-mail: decanat@imc.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Navigatie si Transport NavalVezi toti membrii
 

Cauta universitate