Facultatea de Politie

Apartine de: Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Str. Aleea Privighetorilor nr. 1A sector 1 Bucuresti
Telefon 021/317.55.23
Fax 021/317.55.17

Grupul de discutii de la Facultatea de Politie
 
 • Facultatea de Politie asigura formarea initiala a ofiterilor de politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare prin studii universitare de licenta astfel:

  - in domeniul de licenta “drept” pentru politie si politie de frontiera, specializarea “drept” (240 de credite) - cursuri de zi cu durata de 4 ani;
  - in domeniul de licenta “drept” pentru politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare, specializarea “ordine si siguranta publica” (180 de credite) - cursuri de zi si cu frecventa redusa cu durata de 3 ani.

  Procesul de invatamant si de cercetare stiintifica este realizat de catre personal didactic titular, personal didactic asociat, precum si de catre specialisti din structurile operative ale M.A.I.

  Calitatea procesului deinvatamant este sustinuta prin componenta practic-aplicativa, realizata atatin institutie, cat si in structurile M.A.I. de profil, in raport cu dinamica situatiei operative.

  Pe timpul anilor de studii, studentii Facultatii de Politie beneficiaza de servicii educationale gratuite si de alte drepturi specifice, conform reglementarilor in vigoare. Facultatea de Politie acorda burse de merit si pentru performantele obtinute in procesul instructiv-educativ si burse sociale in conditiile legii.

  Studentii de la invatamantul de zi incheie un angajament pe o perioada determinata in conformitate cu reglementarile in vigoare, prin care se obliga sa-si desfasoare activitatea in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

  Activitatea studentilor facultatii este reglementata prin Regulamentul de ordine interioara si Carta universitara.

  La absolvirea facultatii, se acorda gradul profesional/militar de ofiter iar repartitia in unitatile operative se face in raport cu dinamica resurselor umane in M.A.I., media obtinuta la finalizarea studiilor si cea din timpul scolarizarii, cat si cu optiunile acestora.

   

  CONTACT
  Aleea Privighetorilor, Nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
  Cod Postal: 014031
  Telefon: 021.317.55.23
  E-mail: secretar@academiadepolitie.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate