Facultatea de Pompieri

Apartine de: Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Str. Aleea Privighetorilor nr. 1A sector 1 Bucuresti
Telefon 021/317.55.23
Fax 021/317.55.17

Grupul de discutii de la Facultatea de Pompieri
 
 • Facultatea de Pompieri este o institutie militara de invatamant superior din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, care asigura formarea si perfectionarea cadrelor cu studii superioare pentru unitatile operative ale Inspectoratului General Pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, fiind acreditata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.535/1999.

  Facultatea de Pompieri face parte din categoria institutiilor de invatamant superior de lunga durata (4 ani) in specializarea „Instalatii pentru constructii – pompieri”, fiind confirmata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.1175/2006 privind Organizarea studiilor universitare de licenta si aprobarea listei domeniilor si specializarilor din cadrul acestora.

  Principalele obiective ale Facultatii de Pompieri in vederea indeplinirii misiunilor sale sunt:
  - Asigurarea pregatirii de specialitate Pompieri si Protectie Civila;
  - Asigurarea pregatirii militare, finalizate cu licenta de ofiter activ - Arma pompieri;
  - Asigurarea pregatirii ingineresti in domeniul fundamental: stiinte ingineresti, domeniul de studii universitare de licenta: Ingineria instalatiilor, specializarea: „Instalatii pentru constructii - pompieri”, finalizata cu diploma de inginer;
  - Organizarea si desfasurarea activitatilor de cercetare stiintifica, in domeniile „Instalatii pentru constructii” si „Apararea impotriva incendiilor”;

  Participarea la perfectionarea si actualizarea pregatirii cadrelor din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, asigurand incepand cu anul 2003 pregatirea postuniversitara in domeniul sigurantei si protectiei la foc, iar din anul 2004 prin forma de invatamant Masterat, facultatea organizand doua masterate, astfel:
  "Modelarea termohidraulica in procese de ardere si stingere a incendiilor";
  "Managementul situatiilor de urgenta". Aceste doua masterate au fost acreditate de catre comisia de specialitate ARACIS in anul 2007.

  REGIMUL JURIDIC DE FUNCTIONARE A SPECIALIZARII
  Facultatea de Pompieri este o institutie militara de invatamant superior, de stiinta, cu domeniul de studii universitare de licenta: Ingineria instalatiilor, specializarea: „Instalatii pentru constructii - pompieri”, curs de zi, cu durata de 4 ani, conform Hotararii Guvernului Romaniei numarul 1175/2006.


  Facultatea de Pompieri, cu profilul si specializarea mentionate anterior este acreditata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 535/1999, si a Raportului Consiliului National de Acreditare RCS025/2722A din decembrie 2003. prin decizia Consiliului ARACIS din 17.12.2009 se precizeaza „Mentinerea acreditarii” programului de studiu „Instalatii pentru constructii–pompieri (licenta)”, la punctul nr.64.

  INCADRAREA SPECIALIZARII IN PROFIL, FACULTATE, INSTITUTIE
  Avand in vedere necesitatea pregatirii la un nivel superior a ofiterilor de pompieri in domeniul tehnic, in 1991 prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.137/1991 privind infiintarea Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, a luat fiinta si Facultatea de Pompieri.

  In urma consultarii beneficiarului absolventilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, si evaluand misiunile esentiale ale unui ofiter de pompieri, structurate pe directia prevenirii si inlaturarii pericolelor si cauzelor care pot ameninta viata oamenilor si bunurilor materiale prin incendii, explozii, avarii, calamitati si catastrofe, respectiv pe directia interventiilor operative pentru localizarea si lichidarea incendiilor, limitarea si inlaturarea urmarilor calamitatilor naturale, a catastrofelor si a altor evenimente cu consecinte nedorite, s-a considerat ca specializarea „Instalatii pentru constructii - pompieri” raspunde, in cel mai potrivit mod, pentru pregatirea absolventilor.

  Pe langa diploma de inginer, in specializarea „Instalatii pentru constructii – pompieri”, prin specificul facultatii, absolventii obtin in urma unui examen si diploma de ofiter de pompieri, care le confera dreptul de a functiona ca ofiteri activi in Ministerul Administratiei si Internelor.

   

  CONTACT
  Aleea Privighetorilor, Nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
  Cod Postal: 014031
  Telefon: 021.317.55.23
  E-mail: secretar@academiadepolitie.ro
   

 

Liviu

recomanda
4.80
foarte bun
 • 9.60
Trimis la
08 Octombrie 2013

Esste o facultate care pregateste viitori absolventi ,viitori ofiteri,care au pregatire cum trebuie ca la carte.
pregatire fizica
pregatire teoretica si tehnica
pregatire practica si nu in ultimul rand pregatire psihica..
Bravo lor celor ce reusesc sa termine o astfel de facultate !


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate