Facultatea de Psihologie

Apartine de: Universitatea "Tibiscus" din Timisoara
Oras Timisoara
Adresa ( Vezi harta) Str. Daliei nr. 1/A, Timisoara, Timis
Telefon 0256-20.29.31, 0256-20.29.32
Fax 0256-20.29.30

Grupul de discutii de la Facultatea de Psihologie
 
 • Facultatea noastra pregateste specialisti pentru o societate cu nevoi diverse, confruntata cu probleme acute, pentru care Romania nu are inca experienta raspunsurilor practice sau a programelor puse eficient in practica. Este o nevoie acuta de psihologi bine pregatiti care sa se implice profesionist in abordarea unei palete largi de probleme, reprezentand inca o neputinta a societatii actuale romanesti.

   

  Sunt probleme care asteapta solutii aplicate coerent, precum: recuperarea si integrarea copiilor cu tulburari emotionale sau de comportament, a copiilor cu nevoi speciale; sustinerea si recuperarea adolescentilor care dezvolta diverse dependente; abordarea efectelor violentei in familie. Intr-o societate in care stresul a devenit rutina, este nevoie de specialisti care sa stie sa raspunda responsabil cresterii incidentei cazurilor de depresie sau de anxietate.


  Noi ne asumam responsabilitatea formarii de profesionisti in domeniul psihologiei, constienti de importanta pregatirii temeinice, atat la nivel teoretic, cat si practic. Formarea si dezvoltarea deprinderilor specifice profesiei de psiholog necesita activitati practice, care sunt organizate direct de facultate si conduse de specialisti. Practica se desfasoara in domenii de aplicatie din scoli, centre de plasament, clinici, penitenciare, laboratoare de psihologie si intreprinderi.


  Punem accent si pe sustinerea studentilor in formarea deprinderilor de cercetare stiintifica. Studentii nostri sunt indrumati sa participe la sesiuni de comunicari organizate de facultatea noastra si de alte facultati din tara si strainatate. Rezultatele activitatii lor stiintifice sunt valorificate sub indrumarea cadrelor didactice, in publicatiile si volumele „Cercetari si aplicatii in psihologie”, „Anale. Seria Psihologie” si revista studenteasca de studii si cercetari in psihologie „Cuget si Simtire”.


  Avem o experienta bogata legata de colaborarea cu parteneri din strainatate. Ani de-a randul Universitatea „Tibiscus” si Fundatia Truvist Enterprising au organizat Saptamana Educatiei Internationale, la care au participat si studenti ai Facultatii de Psihologie, activitatiile fiind organizate atat in Romania cat si in Olanda. In prezent colaboram cu Universitatea din Rouen si Universitatea Victor Segalen Bordeaux din Franta precum si cu Universitatea din Dortmund, Germania. Programele vizeaza atat partea didactica a activitatii noastre, prin mobilitati bilaterale de cadre didactice si studenti, cat si cea de cercetare, prin parteneriate in cadrul proiectelor finantate de Uniunea Europeana.


  Specializarea: Psihologie
  Durata studiilor: 3 ani
  Forma de invatamant: ZI

  Mastere:
  Managementul resurselor umane;
  Psihoterapii si Psihologie Clinica.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Lect.dr. Anghel ZVETLANA
  Prodecan: Conf.dr. Partenie ANUCUTA

  CONTACT
  Str. Lascar Catargiu nr. 4-6
  300559 Timisoara
  E-mail:
  fp@tibiscus.ro
   

 

Andreea

recomanda
4.00
bun
 • 8.00
Trimis la
25 Martie 2015

Profi faini, cursuri interesante si interactive, nu se fac discriminari intre studenti, programe Erasmus.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate