Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei

Apartine de: Universitatea Ecologica "Dimitrie Cantemir" din Targu Mures
Oras Targu Mures
Adresa str. Bodoni Sandor, Nr.3-5, Targu Mures, Mures
Telefon 0365-401.127; 0365-401.129
Fax 0365-401.125

Grupul de discutii de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
 
 • Urmandu-si indeaproape filosofia, Universitatea a implinit in anul 2006, 15 ani de activitate academica la inalte standarde educationale europene.


   Vizand o dezvoltare continua, Universitatea a adaugat primei facultati infiintate - cea de Drept ( 1991 ), noi unitati universitare.


  Urmandu-si indeaproape filosofia, Universitatea a implinit in anul 2006, 15 ani de activitate academica la inalte standarde educationale europene.


   Vizand o dezvoltare continua, Universitatea a adaugat primei facultati infiintate - cea de Drept ( 1991 ), noi unitati universitare.

   

  Facultatea de psihologie din Tirgu-Mures a fost infiintata in cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir in anul 1992. Situata in Campusul universitatii, facultatea are o baza materiala de exceptie, sali moderne de cursuri si seminar, un laborator cu o dotare superioara: peste 20 de teste de reactivitate, probe de adaptare si programe test de inteligenta si personalitate. Misiunea facultatii este de a pregati specialisti in diferite ramuri ale invatamantului normal si special, precum si ale industriei si sanatatii, intr-un permanent acord cu evolutiile din domeniul psihologiei si cu exigentele impuse pe piata muncii.

   

  Institutia a reusit sa formeze specialisti competenti, printr-o activitate didactica sustinuta, la un inalt nivel calitativ, cercetarea stiintifica materializandu-se in numeroase studii de specialitate publicate in tara si strainatate. Cartile, manualele si lucrarile de specialitate elaborate pentru toate disciplinele prevazute in planurile de invatamant au fost sistematizate intr-un fond de carte cuprinzator si actualizat permanent, pregatit sa asigure cele mai bune conditii de studiu pentru studenti. Activitatea scolara este continuata si dincolo de orele de curs prin sesiunile cercului de psihologie.


  Fiind un factor de baza al modernizarii principiilor si practicilor psihologice in comunitatea careia ii apartine, un centru de cultura psihologica apreciat de colectivitatea academica, un centru de colaborare stiintifica nationala si internationala, Facultatea de Psihologie a oferit toate oportunitatile largirii ariei de activitate prin extinderea pregatirii si specializarii absolventilor prin studii postuniversitare si de masterat.

   Specializari:
   
  - psihologie
    - psihopedagogie speciala
    - Durata studiilor: 3 ani, curs de zi
    - Profesia: psiholog, psihopedagog
   - Oportunitati de plasament: psiholog in clinica, laboratoare industriale si transporturi, psiholog diagnostician in scoli speciale, functionar european, functionar public, profesor logoped, cadru didactic de specialitate, posibilitatea deschiderii de cabinete particulare de consiliere, selectie profesionala si psihoterapie.

   

  CONTACT
  str. Bodoni Sandor, Nr.3-5
  Tel.: +40-365-401.127
  Fax: +40-365-401.125
  e-mail: universitate@cantemir.ro

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate