Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei

Apartine de: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Oras Iasi
Adresa ( Vezi harta) B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon 0232-20.10.00
Fax 0232-20.12.01

Grupul de discutii de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
 
 • Inceputul invatamantului universitar de psihologie la Iasi este anterior infiintarii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Psihologia figura printre disciplinele filosofice predate la Academia Mihaileana si la Seminarul de la Socola. Odata cu infiintarea Universitatii in 1860, primele cursuri universitare de psihologie si pedagogie (didactica) au fost tinute de Simion Barnutiu.


  In perioada postbelica, comunista, invatamantul universitar de psihologie a avut de suferit, fiind considerat "retrograd", "inutil" sau chiar "subversiv", ajungandu-se chiar la desfiintarea sectiilor cu profil psihologic pentru o perioada de circa 20 ani.


  Dupa decembrie 1989, sectiile de psihologie si pedagogie se reinfiinteaza in cadrul facultatii de Filozofie, cunoscand un succes enorm in randul tinerilor (la concursul de admitere in facultate s-a ajuns la o concurenta de 20 de candidati pe loc) dovada a necesitatii lor. in 1997, se realizeaza o separare, justificata atat administrativ cat si epistemologic, de Facultatea de Filosofie, prin infiintarea noii Facultati de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.


  Sub aspectul cercetarii stiintifice de specialitate, proiectele de cercetare derulate, volumul si ritmul publicatiilor realizate (reviste proprii, volume, 4 colectii coordonate in cadrul Editurii Polirom, etc.) participarea in echipe internationale, situeaza facultatea noastra printre cele mai dinamice din tara in domeniu.


  Activitatea de cercetare sustinuta care se deruleaza in facultate este probata, pe langa numarul impresionant de publicatii, de urmatoarele repere statistice: 12 grant-uri nationale; participarea la 7 proiecte internationale de cercetare.

  Departamente:
  - Departamentul de Psihologie si Stiinte ale Educatiei
  - Departamentul de Pregatirea Personalului Didactic

  CONDUCEREA FACULTATII:
  DECAN: Prof.univ. dr. Ion DAFINOIU
  PRODECAN: Conf.univ. dr. Dorina SALAVASTRU
  PRODECAN: Conf. univ. dr. Alois GHERGUT

  CONTACT
  B-dul Carol I, Nr.11, RO-700506 - Iasi;
  T: +40 (232) 201028;
  F: +40 (232) 210660;
  E: secretariat@psih.uaic.ro
   

 

Vlad

nu recomanda
1.00
foarte slab
 • 6.80
Trimis la
24 Februarie 2014

Profesori care noteaza aiurea fara a spune ce urmaresc la evaluare. Este unul in anul III care bate recordul la opacitate. Numai el stie ce criterii are la notarea studentilor.

Diana

recomanda
4.20
foarte bun
 • 6.80
Trimis la
13 Iunie 2013

Ce mi-a placut cel mai mult la aceasta facultate au fost profesorii care fie ca par mai duri sau sunt mai deschisi au facut o treaba buna si mi-a facut placere sa merg la cursuri si seminarii cu mici mici mici exceptii...colegii au fost si ei super..In primii ani foarte multe persoane au fost dezamagite de faptul ca nu prea exista practica adevarata dar acum stau si ma gandesc la faptul ca in facultate inveti lucruri elementare,nu ai nici pe departe cunostiintele unui psihoterapeut asa ca nu stiu ce practica ar fi fost mai buna..La majoritatea seminarelor s-au facut exercitii practice.Materile mele preferate au fost Psihodiagnostic,Psihoterapie,psihologia varstelor si altele la care s-u facut exercitii practice pt ca nu-mi plac deloc seminariile unde fiecare trebuie sa prezinte,sincer nici un student nu invata nimic din asta,poate doar cum sa-si organizeze un discurs dar in rest cand ceilalti prezinta nu e nimeni atent asa ca din punctul meu de vedere ar trebui sa se renunte la seminariile de acest gen.
La master nu stiu cum e dar am decis sa-l fac la Bucuresti.

LAVINIA

nu recomanda
3.00
mediu
 • 6.80
Trimis la
30 Aprilie 2013

termin acum un master la aceasta facultate si sunt f f f f dezamagita


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale EducatieiVezi toti membrii
 

Cauta universitate