Facultatea de Relatii Economice Internationale

Apartine de: Academia de Studii Economice din Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Piata Romana nr. 6, sector 1, Bucuresti
Telefon 021-319.19.00, 021-319.19.01/ 360, 021-211.26.50, 021-211.26.55
Fax 021-319.18.99, 021-312.95.49

Grupul de discutii de la Facultatea de Relatii Economice Internationale
 
 • In anul 1953 lua fiinta Institutul de Relatii Internationale, care poate fi considerat precursorul institutional al actualei Facultati de Relatii Economice Internationale. In actuala structura, Facultatea a inceput sa functioneze in anul universitar 1991-1992, fiind una din cele zece facultati ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

   

  Absolventii Facultatii de Relatii Economice Internationale ocupa functii-cheie atat in administratia publica centrala si locala, cat si in lumea afacerilor, in sistemul bancar si financiar din Romania si din mai toate celelalte tari ale lumii. O buna parte a absolventilor sunt oameni de afaceri de succes in domeniul in care si-au facut studiile sau in domenii conexe relatiilor economice internationale.


  Misiunea Facultatii de Relatii Economice Internationale este aceea de a oferi cea mai buna formare de nivel universitar si postuniversitar in domeniul economiei internationale si al afacerilor comerciale si financiare internationale.


  Formarea de nivel licenta se bazeaza pe un plan de invatamant care imbina disciplinele fundamentale din domeniul stiintelor economice cu cele de specialitate si cu disciplinele suport, care asigura dezvoltarea de competente si aptitudini specifice domeniului diplomatiei economice bi- si multilaterale, precum si negocierii si derularii tranzactiilor comerciale si financiare internationale. Facultatea de Relatii Economice Internationale organizeaza studii complete fie in limba romana fie in limba engleza. De altfel, limba engleza este disciplina obligatorie pentru toti studentii. Paleta de limbi straine si comunicare de afaceri care poate fi accesata optional de studentii Facultatii cuprinde limbile franceza, germana, rusa sau spaniola (a doua limba de studiu). Se ofera, de asemenea, in regim de studiu facultativ, posibilitatea inceperii formarii in limba araba, italiana, japoneza, portugheza sau turca (a treia limba de studiu).


  Formarea de nivel masterat este realizata prin sase programe diferite (vezi site-ul Facultatii) derulate fie in limba romana, fie in limba engleza, astfel incat sa raspunda cerintelor identificate pe piata fortei de munca inalt calificate in domeniul Relatiilor Economice Internationale.
  Formarea de nivel doctorat este coordonata de un corp de profesori universitari reputati, cu rezultate deosebite atat pe planul formarii-educarii, cat si cel al cercetarii stiintifice. Lucrarile publicate de doctoranzii romani si straini confirma, de altfel, calitatea si actualitatea programelor doctorale desfasurate sub auspiciile Facultatii de Relatii Economice Internationale.


  Pe planul cercetarii stiintifice, Facultatea gazduieste Centrul de Excelenta in Relatii Economice Internationale. Certificarea acestuia in cursul anului 2004 de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior este o expresie a recunoasterii potentialului de cercetare si a valorii proiectelor si a celorlalte lucrari elaborate de catre membrii corpului didactic al Facultatii, de regula, cu colaborarea unor colegi de peste hotare. Facultatea dispune de trei reviste de specialitate in care vad lumina tiparului cele mai semnificative rezultate ale cercetarilor stiintifice ale cadrelor didactice, ale studentilor, masteranzilor si doctoranzilor.


  Mediul modern de formare-cercetare din Facultatea de Relatii Economice Internationale este caracterizat prin solicitudine, moralitate si competitie profesionala si stiintifica de cea mai buna calitate.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: prof. univ. dr. DUMITRU MIRON
  Audiente: miercuri 13.30-16.00, sala 1004
  Contact: dumiron@ase.ro  

  PRODECAN: Asist. univ. drd. MONICA MARIN
  Audiente: marti 12.00-15.00, sala 1218

  PRODECAN: Prof. univ. GHEORGHE HURDUZEU
  AudienTe: vineri 12.00-15.00, sala 1218

  PRODECAN: Conf. univ. dr. RADU CRISTIAN MUsETESCU
  Audiente: joi 13.30-16.00, sala 1005
   

  Secretariat REI
  Telefoane: (021) 319 19 00 sau (021) 319 19 01, interior: 170 sau 429.

  Ofiteri de relatii cu publicul : Victoria Olteanu, Andrei Tanase, Sala 1217 (cladirea Comert, etaj 2)

  Contact: contact@rei.ase.ro.

 

Dana

recomanda
4.20
foarte bun
 • 8.60
Trimis la
09 August 2013

E o facultate foarte buna unde ti se acorda atentie si intelegere.Nu sunt figure/fite .Pana si secretarele sunt foarte dragute.

Alina

recomanda
4.40
foarte bun
 • 8.60
Trimis la
02 Aprilie 2013

Sunt oameni si oameni, cadre didactice care isi tin cursurile potrivit asteptatilor si cadre care reusesc sa manipuleze serii intregi in a le cumpara cartea nou iesita din tipografie pentru a lua puncte sau care pun piedici in a promova un examen din cele mai penibile pentru a mai castiga un ban in plus.
Per ansamblu, facultatea ofera foarte multe perspective de viitor, am avut ocazia sa am ca profesori oameni de cariera si competenti si chiar continui studiile post universitare in aceeasi directie si imi place foarte mult ce invat aici.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Relatii Economice InternationaleVezi toti membrii
 

Cauta universitate