Facultatea de Relatii Internationale, Drept si Stiinte Administrative

Apartine de: Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu
Oras Targu Jiu
Adresa B-dul Republicii nr.1, Targu-Jiu, Gorj
Telefon 0253-21.43.07
Fax 0253-21.57.94

Grupul de discutii de la Facultatea de Relatii Internationale, Drept si Stiinte Administrative
 
 • Facultatea de Administratie Publica si Studii Politice Comparate a fost infiintata conform HG 631/2010, urmare a reorganizarii Facultatii de Litere si Stiinte Sociale si a Facultatii de Stiinte Juridice.

  Facultatea de Administratie Publica si Studii Politice Comparate are in componenta patru programe de studii de licenta:
  - Administratie Publica
  - Relatii Internationale si Studii Europene
  - Comunicare si Relatii Publice
  - Istorie

  Si trei specializari de masterat:
  - Administratie Publica Europeana
  -Sisteme Administrative si Relatii Internationale
  - Administrarea si Conducerea Unitatilor de invatamant

  Facultatea pregateste specialisti pentru diferite domenii de activitate, asigurandu-le o baza teoretica solida, necesara si oportuna integrarii in activitatile socio-profesionale. Continuand o remarcabila traditie romaneasca, Facultatea de Administratie Publica si Studii Politice Comparate este una dintre cele mai moderne si dinamice structuri ale Universitatii ’’Constantin Brancusi’’ din Targu-Jiu.

  Din anul universitar 2005-2006, facultatea s-a raliat activitatilor de restructurare a invatamantului romanesc, in acord cu Procesul Bologna: 3 ani de studii de licenta, 2 ani de masterat, 3 ani de studii doctorale. Transformarile sunt menite sa asigure compatibilizarea sistemului universitar national cu sistemele educationale europene, avand ca efect recunoasterea diplomelor romanesti in strainatate.

  Planurile de invatamant ale specializarilor de licenta si de masterat sunt structurate pentru a pregati specialisti in domeniul relatiilor internationale, manageri si functionari in institutiile culturale si politice europene, diplomati, editori, redactori, specialisti in presa scrisa, la radio si televiziune, istorici etc.

  Impreuna cu studentii nostri ne preocupam permanent sa asiguram conexiunile optime dintre invatamantul superior si sistemul de cercetare, pentru ca spatiul romanesc de invatamant superior sa beneficieze de sinergiile cu spatiul european de cercetare, consolidand astfel o Europa bazata pe cunoastere.

  Prin aceste activitati, ne propunem identificarea solutiilor de conservare a valorilor culturale si a specificitatii lingvistice a Romaniei intr-o Europa bazata pe varii traditii, precum si sustinerea potentialului de inovatie, de dezvoltare economica si sociala printr-o cooperare eficienta intre toate institutiile europene de invatamant superior si, mai ales, prin implicarea noastra, a cetatenilor , in constructia europeana si impartasirea valorilor acesteia.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Sorin Purec
  Prodecan: Lect. univ. dr. Ion Cristinel Rujan

  CONTACT
  Str.Grivitei, Nr.1, Targu-Jiu, Gorj, Romania
  Telefon : 0253-214452
  Fax: 0253-214452
  E-Mail: flss@utgjiu.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Relatii Internationale, Drept si Stiinte AdministrativeVezi toti membrii
 

Cauta universitate