Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Apartine de: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Mihail Kogalniceanu, Nr. 1, RO-400084, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.53.00
Fax 0264-59.19.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala
 
 • Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala ofera specializari in domeniul sociologiei, antropologiei si asistentei sociale. Studentii pot opta pentru linia de studiu in limba romana sau maghiara. in fiecare an, o serie de cursuri au loc in limba engleza si primesc studenti internationali.

  Intr-un mediu academic dinamic si sensibil la realitatea sociala, cultivam traditia invatarii interactive si a colaborarii dintre profesori si studenti in proiecte de cercetare si interventie sociala.


  Absolventii nostri lucreaza drept experti-consultanti la departamentele de marketing si resurse umane ale unor institutii publice si private, cercetatori la institute de sondare a opiniei publice, jurnalisti, asistenti sociali, consilieri scolari, profesori in invatamantul universitar si preuniversitar.

  Scurt istoric
  Prima Catedra de Sociologie din Cluj-Napoca a fost infiintata la Universitatea “Regele Ferdinand” in 1922, in cadrul Sectiei de Filosofie a Facultatii de Litere si Filosofie. Odata cu instaurarea regimului socialismului de stat, studiile academice din domeniul socio-uman au fost puternic restranse si ideologiozate. La Cluj, preocuparea pentru cercetarea sociala s-a pastrat vie in mare masura datorita eforturilor grupului de cercetatori indrumati de regretatul profesor Ion Aluas. Ei vor pune bazele viitoarei noatre facultati.

  La scurt timp dupa schimbarea de regim politic, Universitatea “Babes-Bolyai” a redeschis specializarile in domeniul sociologiei si asistentei sociale. Catedra de Sociologie si Catedra de Asistenta Sociala au functionat mai intai in cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie, de unde s-au desprins in 2001 formand o facultate distincta: Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala. Din 2003, facultatea ofera si specializare in domeniul antropologiei sociale si culturale.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Irina CULIC - irina.culic@gmail.com
  Prodecan linia romana: Teodor HARAGUS - tpharagus@socasis.ubbcluj.ro
  Prodecan linia maghiara: Tivadar MAGYARI - tivadar.magyari@socasis.ubbcluj.ro

  CONTACT
  B-dul 21 Decembrie 1989 No. 128
  Cluj-Napoca 400604
  Tel: + 40-264-42.46.74, + 40-264-41.99.58
  Fax: + 40-264-42.46.74
  http://socasis.ubbcluj.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Sociologie si Asistenta SocialaVezi toti membrii
 

Cauta universitate