Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
 
 • Traditiile invatamantului de stiinta si ingineria materialelor sunt strans legate de aparitia si dezvoltarea metalurgiei pe teritoriul tarii noastre, la inceput in forma arhaica (epoca fierului, epoca bronzului) si apoi in structura clasica, moderna (dupa anul 1729).

  Dezvoltarea prelucrarii materialelor metalice, ceramice, carbonice s-a concretizat in punerea in functiune a numeroase uzine si combinate raspandite pe intreg teritoriul tarii care produc semifabricate si piese destinate industriilor de varf: microelectronica, energetica nucleara, automatica, aeronautica, robotica, transporturi modernizate.

  Primele diplome de ingineri in metalurgie au fost acordate in deceniul al III-lea al secolului XX, ca urmare a infiintarii sectiei de Mine si Metalurgie, in cadrul Scolii Politehnice din Bucuresti iar prima diploma de doctor inginer in Metalurgie a fost acordata unui inginer american, conducator de teza fiind academicianul Traian Negrescu.

  Cerintele moderne ale pregatirii ingineresti in domeniul producerii de noi materiale cu caracteristici deosebite au impus transformarea, atat in fond cat si in forma, a facultatii de Metalurgie in cea de Stiinta si Ingineria Materialelor, in anul 1990. Astfel s-a introdus in programa universitara studiul si proiectarea materialelor avansate ca: materiale compozite, materiale polifazice, sticle metalice, pulberi metalice si ceramice, materiale cu efect de memorie a formei, materiale ultrausoare, materiale magnetice, materiale antifrictiune, materiale superplastice, etc.

  Facultatea ofera programe de studii si cercetare la profilele "Stiinta Materialelor" si "Inginerie Economica" - ingineri zi / 5 ani, precum si programe de studii postuniversitare: studii aprofundate / 1 an, doctorat cu frecventa / 4 ani si fara frecventa / 6 ani, scoala academica postuniversitara / 2 ani.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. dr. ing. Nicolae GHIBAN
  Prodecani:
  Conf. dr. ing. Mihai BRANZEI
  Conf. dr. ing. Ion CINCA
  Conf. dr. ing. Mircea Ionut PETRESCU

  CONTACT
  Splaiul Independentei 313, sector 6, Bucuresti, cod 060042, corp JA 104-106
  E-mail: sim@upb.ro
  Telefon: +4021-402 96 24 / +4021-402 95 86
   

 

CORNELIA

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
01 Mai 2013

este o facultate de prestigiu,recunoscuta si pe plan international prim ceea ce iti ofera si anume: pentru studentii care au calificative fff bune se ofera atat burse cat si pot sa studieze in strainatate au foarte multe programe educative si cursuri care iti sunt de folos maai tarziu


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinta si Ingineria MaterialelorVezi toti membrii
 

Cauta universitate