Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului

Apartine de: Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa ( Vezi harta) Str. Mihail Kogalniceanu, Nr. 1, RO-400084, Cluj-Napoca, Cluj
Telefon 0264-40.53.00
Fax 0264-59.19.06

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului
 
 • Facultatea de Stiinta Mediului a luat fiinta in anul 2002 in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, prin comasarea sectiilor disparate cu profil de mediu ce existau in cadrul altor facultati (Geografie, Biologie-Geologie, Fizica, Chimie).

  Cadrele didactice provin din cadrul acestor facultati, asigurand o pregatire multidisciplinara adecvata viitorilor specialisti de mediu ai Romaniei.
  Prima forma de invatamant de mediu universitar din Romania a luat startul in data de 1 octombrie 1990 la Facultatea de Geografie a Universitatii Babes-Bolyai (se numea Cercetarea Mediului Inconjurator la acel timp), datorita eforturilor eminentului profesor universitar dr. Ioan Mac.
  Din acea prima generatie de studenti de atunci, ca si din cele urmatoare avem astazi trei cadre didactice in colectivul facultatii noastre. Initiativei geografilor clujeni i-au succedat in curand altele, incepand din 1991, ale biologilor, chimistilor, fizicienilor, geologilor si invatamantului tehnic-ingineresc si agricol, atat la UBB cat si la multe alte universitati din tara.

  In anul 2002, Rectoratul Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca sustine infiintarea Facultatii de Stiinta Mediului ca forma integrata de pregatire academica de specialisti in domeniu, conform Hotararilor Colegiului Senatului, Senatului si Consiliului de Administratie ale Universitatii „Babes-Bolyai”. Mentionam faptul ca in anii 1990, 1991, 1992 au avut loc admiteri la Universitatea “Babes-Bolyai”, Facultatea de Geografie, in profilul Cercetarea Mediului inconjurator (durata studiilor 5 ani), iar in perioada 1994-2002 a fost organizata admitere la sectia de Stiinta Mediului din cadrul aceleiasi facultati.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Prof.dr.ing.Alexandru Ozunu
  alexandru.ozunu@ubbcluj.ro
  PRODECAN: Conf.dr. ing. Rosu Cristina
  cristina.rosu@ubbcluj.ro
  PRODECAN -linia maghiara: Sef lucrari dr. Kinga Reti
  reti.kinga@ubbcluj.ro

  CONTACT
  Strada FANTANELE nr. 30 cod postal :400294
  Telefon: 0264 30 70 30
  Fax: 0264 30 70 32
  e-mail: enviro@ubbcluj.ro
   

 

Ana

recomanda
4.60
foarte bun
 • 9.20
Trimis la
03 Aprilie 2013

Am fos 4 ani la facultate si acuma sunt in anul 2 de master, ce pot sa spun e ca profesorii sunt deosebiti si le multumesc ca au fost intotdeauna alaturi de noi. Este o facultate e nota 10 .


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinta si Ingineria MediuluiVezi toti membrii
 

Cauta universitate