Facultatea de Stiinta si Tehnlogia Alimentelor

Apartine de: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj - Napoca
Oras Cluj Napoca
Adresa Str. Manastur, Nr. 3-5, Cluj-Napoca, Cluj E-mail di@usamvcluj.ro
Telefon 0264-59.63.84

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinta si Tehnlogia Alimentelor
 
 • Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atat prin misiunea nobila pe care o are cat si prin obiectivele pe care si le-a propus intr-un domeniu vital al existentei  Alimentele pe care omenirea le consuma pot avea un impact determinant asupra evolutiei acesteia, recunoscut tot mai mult in cercetarile numeroase si costisitoare din acest domeniu.

  Conform planului de invatamant si a fiselor disciplinelor in facultatea noastra se studiaza discipline fundamentale, discipline de interferenta si in buna masura discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolventii nostri sunt specialisti de cel mai inalt nivel, dar si oameni de cultura. Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor este cea mai tanara din USAMV Cluj-Napoca.

  Cu toate acestea, momentan ea se bucura de o apreciere si recunoastere unanima pe plan intern in timp ce pe plan extern se bucura de simpatie, sprijin si colaborare totala. Facultatea noastra nu a aparut de nicaieri ci este rezultatul activitatii si dezvoltarii unui departament prin programele de studii de licenta TPPA (1992), alaturi de CEPA (2002) si IPA (2009) si prin programele de masterat “Sisteme de procesare si controlul calitatii produselor alimentare”, “ Siguranta alimentara si protectia consumatorului”, „Managementul calitatii alimentelor”. Acest departament a crescut treptat atat cantitativ cat si calitativ, dovada cea mai graitoare fiind prezenta in componenta personalului didactic a cadrelor didactice de specialitate de diverse domenii: chimie, medicina umana, medicina veterinara, tehnologia alimentelor, controlul alimentelor, agronomie, etc.

  Daca componenta umana este asigurata cu specialisti de inalta clasa, Facultatea de Știinta si Tehnologia Alimentelor dispune de o logistica si o infrastructura deosebita comparabila cu ale facultatilor de acelasi profil din UE. Acest aspect se datoreaza conducerilor universitatii care, de-a lungul timpului, au intuit, stimulat si apreciat prioritatea acestor programe de invatamant  Impactul social pe care absolventii acestei facultati il au este cu totul deosebit intrucat mediul economic de afaceri din industria alimentara este dependent in foarte mare masura de specialisti in tehnologie si control. Asa se explica faptul ca peste 90% dintre absolventi activeaza in specialitatea absolvita cu rezultate si satisfactii deosebite in diferite domenii de activitate: morarit si panificatie  industria berii, industria carnii, a laptelui, protectia consumatorului, siguranta alimentara etc.

  Parte a USAMV Cluj-Napoca, unde traditia si modernitatea se imbina in mod placut si fericit, studentii beneficiaza pe toata perioada studiilor de conditii sociale deosebite: spatii de cazare moderne si confortabile, biblioteca cu dotari de ultima ora, restaurant studentesc extrem de accesibil, o baza sportiva dotata si variata. Studentii anilor 2, 3 si 4 sunt integrati in colective de cercetare unde ei beneficiaza de indrumare si control pentru formarea lor in domeniul si activitatea de cercetare, redactare si valorificare a rezultatelor obtinute in acele colective.

  Obiectivul fundamental urmarit in cadrul Facultatii de Știinta si Tehnologia Alimentelor este acela de a ne apropia in cel mai scurt timp de facultati similare din UE precum cele din Viena, Budapesta, Berlin (cu care avem relatii de colaborare foarte bune), dar si altele din Anglia, Spania, Italia, Franta  etc., iar in acest sens invit si ofer studentilor optiunea, indemnul si crezul in facultatea noastra. Umanismul, exigenta  competenta  performanta  sunt elementele definitorii in formarea profesionala iar aceste aspecte le gasiti la acesta tanara facultate. Deoarece componenta alimentara sub raportul cantitatii si calitatii este parte componenta a confortului existential  atunci alegerea acestor specializari de catre tot mai multi tineri este de inteles si apreciat.
   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. Sevastita MUSTE
  Prodecani:
  Prof. univ. dr. Maria TOFANA
  Sef lucr. dr. Elena MUDURA
  Sef lucr. dr. Adriana PAUCEAN

  CONTACT
  Muresan Elena Andruta
  e-mail: decanat.sta@usamvcluj.ro
  tel: 0264-596.384 int. 118
  fax: 0264-593.792
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate