Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii

Apartine de: Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Braila
Oras Braila
Adresa ( Vezi harta) Str. Rubinelor, nr. 16-18
Telefon (+40) 239/61.33.08
Fax (+40) 239/61.25.39

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii
 
 • Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii din Braila a fost infiintata in anul 2000, in urma unei complexe analize socio-economice la nivelul Judetului si Municipiului Braila. Consecventa principiilor Universitatii Constantin Brancoveanu Pitesti, aceasta facultate si-a propus crearea unei autentice scoli superioare de jurnalism, administratie publica si asistenta sociala care sa formeze specialisti cu o inalta competenta.

  Facultatea isi asuma drept misiune profesionalizarea in domeniile administratiei publice, jurnalismului si asistentei sociale in vederea formarii de specialisti ai actiunii la nivel comunitar, pentru activarea resurselor locale si aplicarea politicilor de descentralizare in protectia sociala.

  Componenta didactica a preocuparilor Facultatii urmareste insusirea temeinica a cunostintelor teoretice si a deprinderilor practice presupusa de exercitarea profesiilor de jurnalist si functionar public cu studii superioare. In acest scop, disciplinele prevazute in planul de invatamant asigura pregatirea de ansamblu, sistematica si sistemica a studentilor, asociata cu o larga deschidere si cultura de specialitate.

  Componenta de cercetare are in vedere investigarea mecanismelor specializate, in plan national si universal, a interdependentei cu alti factori economico-sociali, a directiilor de perfectionare ca premise ale ridicarii performantelor, ale proiectarii unor solutii viabile de modernizare a domeniului in sine, cu impact favorabil asupra societatii.

  Antrenarea studentilor in cadrul cercurilor stiintifice studentesti si participarea acestora la sesiuni de comunicari si simpozioane sunt un prilej de completare si sistematizare a cunostintelor asimilate, dar si de participare la activitatea de cercetare pe baza unor contracte de colaborare cu institutii publice unde studentii pot efectua ore de practica.

  In virtutea acestor argumente si avand in vedere respectarea misiunii asumate - didactice si de cercetare, Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii isi propune urmatoarele obiective:
  - Formarea specialistilor in domeniile anterior mentionate pentru a asigura functionarea institutiilor publice si private;
  - Pregatirea analistilor sociali care sa lucreze in centre de cercetare, prognoza si comunicare sociala;
  - Dezvoltarea serviciilor si centrelor de cercetare specializate din cadrul Universitatii si initierea unui centru de asistenta si comunicare sociala;
  - Constituirea unui pol de promovare si dezvoltare a culturii academice si universitare in regiune.

  Totodata, trebuie sa subliniem ca initierea specializarii de Asistenta Sociala din cadrul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii in cadrul Universitatii Constantin Brancoveanu, alaturi de celelalte specializari Jurnalism, Administratie Publica, contribuie la o mai buna conturare a optiunii private in domeniul invatamantului universitar de formatie umanista. In consecinta, si accesul la invatamantul superior este facilitat si se respecta in mod direct principiul si dreptul sanselor egale la educatie.

  In cadrul activitatilor specifice atingerii acestui scop, cu siguranta ca rolul Universitatii nu va fi unul limitat si redus; diseminarea valorilor academice, constructia unei culturi universitare autentice, propagarea unor discursuri specifice epistemologiei stiintelor sociale vor fi tot atatea elemente care vor contribui la dezvoltarea spatiului local si regional si, implicit, vor contribui la dezvoltarea invatamantului superior.

   

  Conducerea facultatii
  Decan - CONF. UNIV. DR. LILIANA VICTORIA GHERMAN


  Contact
  Adresa: Braila, Str. Rubinelor nr. 16 - 18

  Tel.: +40 239.61.25.39, 61.33.08;
  Fax: +40 239.61.25.39.
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte Administrative si ale ComunicariiVezi toti membrii
 

Cauta universitate