Facultatea de Stiinte ale Educatiei

Apartine de: Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
Oras Suceava
Adresa ( Vezi harta) Str. Universitatii nr. 9, Suceava
Telefon 0230-21.24.42, 0230-21.61.47, 0230-21.79.92
Fax 0230-52.00.80

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei
 
 • Dezvoltarea societatii cunoaste o dinamica puternica si greu de anticipat, ceea ce impune redimensionarea functionalitatii sistemului educativ. Educatia devine „cea mai importanta si mai rentabila investitie” (documentele U.N.E.S.C.O.), vector fara de care nu poate exista dezvoltarea.

  Unul dintre punctele nodale ale sistemului educativ este cel al formarii cadrelor didactice. Diversele reforme ale invatamantului au ca nota comuna inovarea pregatirii initiale ale educatorilor. Facultatea de Stiinte ale Educatiei are menirea de a forma in corelatie cu politica educationala romaneasca viitorii formatori.

  Misiunea Facultatii de Stiinte ale Educatiei se inscrie pe linia strategiei generale de dezvoltare a Universitatii „Stefan cel Mare”, institutie academica care contribuie la formarea potentialului uman din zona Bucovinei, in special, si a Moldovei, in general.

  Facultatea de Stiinte ale Educatiei cu specializarea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar asigura formarea profesionala initiala a institutorilor pentru invatamantul prescolar si primar, capabili de a-si asuma rolul de promotori ai valorilor stiintifice, sociale, culturale, spirituale locale, regionale si europene. De asemenea, institutia noastra urmareste formarea continua a cadrelor didactice pentru ciclul primar si prescolar din zona bucovineana prin organizarea de cursuri pentru definitivat si gradul didactic II, prin desfasurarea unor activitati menite sa aduca in invatamantul sucevean inovatiile din domeniul stiintelor educatiei.

  Pilonii educativi generali ai Specializarii sunt cei care vizeaza sublinierea caracterului formativ fata de cel informativ, accentuarea laturii atitudinale si a capacitatilor intelectuale, dezvoltarea personalitatii integrale, autonome si, mai ales, creative.

  Specializarea Pedagogia Invatamantului primar si prescolar propune un cadru de afirmare si dezvoltare a invatamantului conform cerintelor reformei curriculare din invatamantul preuniversitar prin:
  • Promovarea unor specialisti cu inalta calificare, preocupati de propria formare continua, dar si de modelarea armonioasa a viitoarelor cadre didactice;
  • Sustinerea cercetarii stiintifice conform standardelor actuale de calitate;
  • Stimularea unei culturi a invatarii permanente si inovatoare (conform principiilor lifelong learning);
  • Adaptarea curriculara in functie de specificul comunitatilor interculturale;
  • Promovarea noii paradigme universitare ”centrarea pe student”;

  Specializarea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar raspunde cererii de formare a institutorilor din nordul Moldovei, pregateste cadre cu studii superioare necesare relansarii si dezvoltarii durabile a zonei.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Otilia CLIPA
  Prodecani:
  Prof. Univ. Dr. Taina Avramescu
  Conf. Univ. Dr. Costin Nanu
  Prof. Univ. Dr. Mircea Danoiu

  CONTACT
  Telefon: 0230-216 147 int 278

   

 

Rodica Elena

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
04 Aprilie 2013

Seriozitate, transparenta, standarde inalte de pregatire.

magda cozma

recomanda
5.00
foarte bun
 • 10.00
Trimis la
03 Aprilie 2013

Profesionalism!!!


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Cauta universitate