Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Psihologie si Educatie Fizica si Sport

 
 • Facultatea noastra este o structura noua in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad. Ea provine din procesul de restructurare a facultatilor existente si din prevederile Legii 228/2004, privind declaratia de la Bologna care prevede transformarea Colegiilor Universitare Pedagogice in Facultati de Stiinte ale Educatiei.

  Specializari:
  Psihologie - 3 ani ZI
  Pedagogia invatamantului primar si prescolar 3 ani ZI
  Titlul acordat la absolvirea facultatii: Licentiat in Pedagodie - inv. primar si prescolar
  180 de credite transferabile

  Colegiul Universitar Pedagogic, din care provine facultatea noastra, a fost infiintat in 1994. Prin el, timp de zece ani, s-a asigurat calificarea invatatorilor absolventi de liceu de alt tip decat pedagogic, colegiul avand ca prioritate asigurarea si impletirea organica a pregatirii teoretice cu cea practica a studentilor.
  in planurile de invatamant ale colegiului au fost cuprinse discipline fundamentale si de specialitate menite sa asigure viitorului institutor orizontul cultural necesar unui educator format in spirit modern, dar si abilitatile profesionale necesare desfasurarii unei activitati instructive eficiente.

  Formarea academica a educatorului pentru clasele I-IV a fost o noutate pentru invatamantul romanesc, iar profilul pedagogic al colegiului a determinat orientarea activitatii de cercetare, in mod firesc, spre aria educativa. Astfel, au fost elaborate lucrari din domeniul metodologiei didactice in invatamantul scolar, activitati de investigare pedagogica, organizarea de cercetari in scoli, partriciparea invatatorilor la reuniuni stiintifice organizate in cadrul colegiului, intarirea capacitatii pedagogice si culturale a scolilor etc. Toate aceste deziderat vor fi continuate si de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, care va functiona incepand cu anul 2005/2006. Ea se adreseaza tinerilor absolventi de liceu care doresc sa se specializeze in psihologie si pedagogie ?invatamant primar si prescolar. Absolventii acestei facultati devin pshiologi sau profesori de psihologie, cadre didactice pentru invatamantul primar si prescolar, primind o pregatire de tip academic. Durata studiilor este de trei ani, pentru obtinerea licentei, dupa care absolventii pot sa-si desavarseasca specializarea prin masterat, in cadrul facultatii, cu durata de doi ani.

  La toate specializarile curricula se desfasoara in sistem de credite de studii europene (ECTS), ceea ce asigura studentilor mobilitatea in tara si in strainatate. La facultatea noastra procesul de invatamant se desfasoara la standarde stiintifice comparabile cu ale oricarei institutii de acest fel din tara, dispunand de o baza materiala proprie, formata din sali de cursuri si seminarii, laborator de informatica, biblioteca cu profil pedagogic, cu peste 800.000 volume. Admiterea se face pe baza mediilor la bacalaureat.
  Studentii beneficiaza de burse de excelenta, de merit sau burse sociale. Ei au la dispozitie camine si pot servi masa la cantina, contra cost.

  Facultatea noastra dispune de un corp profesoral cu o inalta calificare, profesori, conferentiari, lectori, asistenti, cu doctorat, care se bucura de prestigiu si desfasoara un invatamant de reala calitate stiintifica si metodica.

  Examenul de licenta, dupa absolvirea facultatii, consta dintr-o proba scrisa la disciplinele fundamentale si sustinerea unei lucrari.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof. univ. dr. TEODOR PATRAUTA

  CONTACT
  B-dul Praporgescu, nr. 1-3, Arad, 310183, Romania
  Tel: 0257 250609 | 0257 338533
  E-mail: steduc@uvvg.ro   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate