Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii

Apartine de: Universitatea din Bacau
Oras Bacau
Adresa ( Vezi harta) Calea Marasesti nr. 157, Bacau
Telefon 0234-54.24.11
Fax 0234-54.57.53

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii
 
 • Incepand din luna august 2005, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau si-a schimbat denumirea in Facultatea de Stiinte ale miscarii, sportului si sanatatii (HG nr. 916/11 august 2005, publicata in MO al Romaniei, partea I, Nr. 766/23 august 2005).


  Demersurile pentru schimbarea denumirii facultatii s-au realizat pornind de la urmatoarele considerente:
  -
  necesitatea ralierii la modul de organizare si la structurile institutiilor de invatamant superior de profil din Europa;
  - necesitatea gasirii unei denumiri integrative, in care sa isi gaseasca locul toate specializarile specifice domeniului;
  - crearea posibilitatilor de dezvoltare in viitor prin extinderea specializarilor din cadrul domeniului si asigurarea flexibilizarii ofertei educationale, in functie de cerinta pe piata muncii si de dinamica profesiunilor;
  - crearea posibilitatilor de deschidere spre alte domenii, pentru a raspunde la cerinta nationala si europeana de crestere a ofertei educationale in domenii interdisciplinare, pe baza colaborarilor inter-institutionale.


  Facultatea de Stiinte ale miscarii, sportului si sanatatii din Bacau este una dintre cele mai apreciate facultati de profil din tara, care a aniversat, in anul 2004, 40 de ani de la infiintare.

   

  Incepand cu anul universitar 1998-1999 activitatea se desfasoara in conformitate cu Planurile de invatamant bazate pe sistemul european de credite transferabile (ECTS), ca cerinta a modernizarii invatamantului superior romanesc - obiectiv de prim rang al Reformei Curriculare - si al Planurilor strategice pe termen scurt si lung, in care cuvantul de ordine a fost si este calitatea in toate aspectele care privesc formarea specialistilor in domeniu.


  Cele doua sectii ale facultatii - Educatie Fizica si Sport si Kinetoterapie - sunt acreditate de catre Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica, astfel incat studiile sunt recunoscute atat in tara, cat si in strainatate.
   


  Misiunea Facultatii de Stiinte ale miscarii, sportului si sanatatii este definita prin participarea la crearea si promovarea valorilor vietii sociale, la optimizarea dezvoltarii umane, la asigurarea calitatii vietii, integrarea persoanelor cu nevoi speciale si promovarea cercetarii stiintifice in domeniului Cultura fizica si sport.

   


  Facultatea de Stiinte ale miscarii, sportului si sanatatii isi propune sa formeze specialisti de marca ai domeniului, cu o pregatire care sa acopere real si eficient calificarea de Licentiat in Cultura fizica si sport, care sa contribuie la dezvoltarea fizica armonioasa a populatiei, la promovarea valorilor sportive, la recuperarea si integrarea in societate a indivizilor cu nevoi speciale.


  Facultatea pune la dispozitia studentilor sai o buna baza materiala, un capital uman bine pregatit profesional si o ambianta corespunzatoare desfasurarii procesului didactic conform cerintelor mediului academic. Cei 3 profesori universitari, 5 conferentiari, 19 lectori si 9 asistenti, majoritatea avand titlul stiintific de Doctor sau fiind doctoranzi, depun toate eforturile pentru a asigura formarea corespunzatoare a specialistilor in domeniul Cultura fizica si sport.


  Valorificandu-si la maximum potentialul, facultatea noastra formeaza specialisti in Educatie fizica, Sport si Kinetoterapie. Pana in prezent si-au finalizat studiile la facultatea noastra 29 de promotii de absolventi ai specializarii Educatie fizica si Sport, 9 promotii de absolventi ai specializarii Kinetoterapie, 6 promotii de absolventi ai studiilor postuniversitare (masterat si studii aprofundate).
   


  Multi dintre absolventii facultatii noastre ocupa functii de conducere in diferite institutii de profil cum ar fi: inspectori in Agentia Nationala pentru Sport, directori de Directii Judetene pentru Sport, Inspectori scolari, directori de scoli, directori ai unor centre de recuperare. De asemenea, multi absolventi sunt antrenori sau kinetoterapeuti la loturile reprezentative pe diferite ramuri de sport. O parte insemnata dintre studentii facultatii au facut sau fac parte din loturile de sportivi legitimati ai Clubului Sportiv Universitar Stiinta Bacau sau ale altor cluburi din tara, cu care au ocupat locuri pe podiumul de premiere in intrecerile nationale si internationale de atletism, handbal, badminton si volei.
   


  Ne mandrim cu faptul ca am avut si avem ca studenti la facultatea noastra sportivi de talie mondiala si olimpica, cum ar fi: Sanda Toma, Florin Popescu, Marin-Gigi Popescu, Elisabeta Lipa, Doina-Tudora Spircu - canotaj; Ciprian Sora, Daniel Gita - K1; Nicu Florin Stroia, Sandro Nistor - Gimnastica; Alina Rapanu, Mihaela Melinte - Atletism; Florentina-Cristina Petre - Badminton; Simona Paduraru, Dragos-Cristian Coman, Larisa-Elena Lacusta - Natatie; Cristian Ciocoiu, Radu Ciobanu, Andrei Cristea, George Ogararu, Florin Lovin - Fotbal; Narcisa Lecusanu, Gabriela Manea, Roxana Berila - Handbal; Eusebiu Diaconu, Sebastian Dogaru - Lupte.
   

  Facultatea este membra cu drepturi depline a Retelei Europene de invatamant Superior de Kinetoterapie (ENPHE) si a Retelei Europene de invatamant Superior de Terapie ocupationala (ENOTHE), cu ajutorul carora isi asigura permanenta compatibilizare cu curriculele europene de profil.

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Conf.univ.dr. Marza-Danila Danut-Nicu - Decan
  Prof.univ.dr. Salgau Silviu - Prodecan
  Prof.univ.dr. Dobrescu Tatiana - Prodecan
  Lector univ.dr. Dobreci Daniel-Lucian - Prodecan

  CONTACT
  Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii
  Calea Marasesti 157, Bacau - 600115
  Telefon/Fax Secretariat
  0234/51.77.15
  Telefon/Fax Decanat
  0234/57.66.43

 

CINDIRELLA

nu recomanda
2.20
mediu
 • 4.40
Trimis la
12 August 2013

DEZORGANIZARE PENIBILA...CURSURILE SE DAU DUPA CE DEJA A INCEPUTL SEMESTRUL,CAM DUPA CATEVA SAPTAMANI....SI MULTEEE ALTE DEZAVANTAJE..


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si SanatatiiVezi toti membrii
 

Cauta universitate