Facultatea de Stiinte ale Naturii, Inginerie si Informatica

Apartine de: Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad
Oras Arad
Adresa ( Vezi harta) B-dul Revolutiei nr. 81, Arad
Telefon 0257-28.03.55

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte ale Naturii, Inginerie si Informatica
 
 • Facultatea de Stiinte ale Naturii, institutie particulara de invatamant superior, a luat fiinta in anul 2001, pe baza Autorizatiei provizorii de functionare si a fost autorizata definitiv de Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica (CNEAA) ca urmare a acreditarii UVVG Arad, prin Legea 240/2002.

  In planurile de invatamant sunt incluse toate disciplinele fundamentale si optionale de impact european care se studiaza si la alte facultati de profil, avand astfel posibilitatea de formare a unor specialisti in domenii de varf (biologie celulara si moleculara, ecologie, etologie, genetica, fiziologie, biotehnologii, microbiologie). Pentru cei care prefera cariera didactica se ofera studentilor toate disciplinele componente ale modulului pedagogic. Dotarile laboratoarelor didactice si de cercetare corespund standardelor moderne europene.

  In baza sistemului actual de credite universitare, a recunoasterii europene a diplomelor si a contractelor de parteneriat stiintific cu caracter international, studentii beneficieza de o larga mobilitate in tara si strainatate, de stagii de pregatire ca studenti sau doctoranzi, actiuni de schimb de experienta sau practica biologica comuna. De asemenea, studentii sunt implicati in programe de cercetare stiintifica, nationale si internationale, si activeaza in cadrul a 6 cercuri stiintifice studentesti. Pe tot parcursul studiilor, studentii pot beneficia de burse semestriale: de excelenta, de merit si sociale, conform regulamentului de burse. Prin cursurile Federattei Europene a Scolilor Superioare s-a obtinut recunoasterea europeana a diplomelor; au si posibilitatea inscrierii la doctorat in continuarea studiilor universitare (potrivit modelului european).

  In forma actuala facultatea nu este organizata pe catedre, dar se preconizeaza constituirea ?n perspectiva a 3 catedre: Biologie animala, Biologie vegetala si Ecologie-Genetica.

  Structura anului academic (durata studiilor):
  Durata studiilor: 3 ani (6 semestre), curs de zi; curriculum academic modern include discipline fundamentale, de specialitate si complementare, de impact european. in perspectiva aderarii la spatiul unic european s-a trecut la noul model de plan de invatamant structurat dupa sistemul 3 + 2 + 3. Se va pune accent pe discipline obligatorii fundamentale, insotite de grupe de discipline optionale la alegere, corespunzator orientarilor de viitor din invatamant si cercetare.

  Baza materiala (Suport educational):
  Sediul facultatii si staful de conducere se afla in sediul principal situat in str. Liviu Rebreanu, 91-93. Disciplinele de baza sunt: Zoologia, Biologia animala, Ecologia, Biologia vegetala, Genetica si Microbiologia, Biotehnologiile, unele beneficiind de dotare comuna cu Medicina si Farmacia (Campus universitar, str. Felacului). Disciplinele - Educatia fizica si Limbi straine beneficiaza de suportul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, respectiv Facultatea de Stiinte Umanist Crestine.

  Facultatea dispune de 2 sali de curs (din care Amfiteatrul "Emil Racovita" are 250 locuri), 9 laboratoare de specialitate dotate modern (din care 6 in sediul central). Facultatea are gradina botanica proprie (Gradina Botanica Universitara Macea), laboratoare de cercetare in teren (Cabana `Gaudeamus` din M-tii Codru Moma). Alaturi de ceilalti studenti, biologii beneficiaza de cazare in camine studentesti echipate modern, cantina studenteasca, clubul `Ateneul studentilor`, sali de sport si stadion.

  Pe langa laboratoarele studentilor facultatea dispune de 4 laboratoare pentru cercetari biologice moderne: culturi de celule si tesuturi "in vitro"; biologie comportamentala; ecotoxicologie; biologie celulara si moleculara. Practica biologica se desfasoara la Gradina Botanica Universitara Macea, Statiunea de Cercetari Ecologice Socodor, Lunca Muresului, Statiunea de Cercetari Marine Agigea, Delta Dunarii, Rezervatia Fluska Gora (Novi Sad) si Litoralul M. Adriatica (Serbia). Din 2004/2005 practica comuna se va desfasura in colaborare cu studentii Universitatii din Tuebingen.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ.dr. Mathe Endre

  CONTACT
  Str. Liviu Rebreanu, nr. 91-93, Arad, 310414, Romania
  Tel: 0257 228622
  E-mail: science@uvvg.ro   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate