Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole

Apartine de: Universitatea "Ovidius" din Constanta
Oras Constanta
Adresa ( Vezi harta) B-dul Mamaia, Nr. 124, Constanta
Telefon 0241-61.83.72, 0241-51.15.12, 0241-55.39.44, 0241-61.90.40
Fax 0241-61.83.72, 0241-55.39.44, 0241-51.15.12, 0241-61.90.40

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole
 
 • Facultatea de Stiinte ale Naturii - una dintre cele mai vechi facultati din universitatea constanteana - isi incepe activitatea in anul 1961, odata cu infintarea Institutului Pedagogic Constanta. Structurata initial pe profil biologic si agricol, facultatea de Stiinte naturale si agricole (cum se numea atunci) a asigurat pentru aproape doua decenii cadrele didactice din invatamantul gimnazial si liceal din toata Dobrogea. In anul 1971, este infiintata o sectie de Educatie Fizica, iar din 1964 functioneaza o sectie mixta de Istorie - Geografie.

  Din primavara anului 1990, la data de infiintare a Universitatii “Ovidius”, facultatea de Stiinte avea in componenta specializarile de Biologie, Educatie Fizica si Sport, Fizica-Chimie, Matematica - Fizica, Relatii Economice Internationale si Turism-Servicii.

  In vara aceluiasi an, este infiintata specializarea de Ecologie si Protectia Mediului. Ulterior, in cadrul facultatii se infiinteaza si alte specializari: Agricultura - in 1992, Chimie - din 1997, Fizica - din 1998, Geografie - in 1999, Horticultura - din 2002. In urma restructurarii interne, din cadrul facultatii se desprind sectiile cu profil economic si matematic care sunt organizate ca facultati separate; din anul 1999, specializarile de Chimie, Fizica si Fizica-Chimie formeaza o facultate separata iar din 2002 se structureaza ca facultate distincta si specializarea de Educatie Fizica si Sport.

  In prezent, in cadrul facultatii - denumita facultatea de Stiinte ale Naturii si Stinte Agricole - exista cinci specializari pe cinci domenii de licenta
  - Biologie
  - Ecologie si Protectia mediului
  - Geografie
  - Horticultura
  - Agricultura

  Procesul de invatamant este organizat modular, pe sistemul de credite transferabile, aplicat in facultate incepand cu anul universitar 1995/1996. Programele analitice ale specializarilor asigura o pregatire in conformitate cu cerintele actuale ale pietii fortei de munca. Corpul profesoral al facultatii este format din cadre didactice cu un inalt nivel de pregatire, cu activitate recunoscuta in domeniile de specialitate. In cadrul facultatii se organizeaza de asemenea studii postuniversitare sub forma de master in domenii ca “Biotehnie si Ecotehnie Marina si Costiera”, “Conservarea Biodiversitatii si Ocrotirea Naturii”, “Agricultura in regiuni vulnerabile la seceta”.

  Din anul 2005 functioneaza noi directii de studii de master:
  • "Biologie medicala",
  • ”Ecologie aplicata”,
  • “Dezvoltare durabila in zona costiera si valorificarea eco-turistica a spatiului litoral”,
  • “Bazele ecologice ale protectiei mediului”,
  • “Managementul impactelor de mediu",
  care ofera noi posibilitati de aprofundare a studiilor pentru absolventi.

  De asemenea, absolventii au posibilitatea de a-si continua pregatirea sub forma doctoratului, in facultate existand conducatori de doctorat in domeniile Ecologie si Protectia Mediului si Biochimie, in felul acesta studentii putand urma in cadrul facultatii ciclul complet de pregatire universitare si postuniversitara - 3 ani studii universitare, 2 ani studii de master si 3 ani studii doctorale - in conformitate cu prevederile Acordului de la Bolgna privind invatamantul superior in Comunitatea Europeana.

  Diplomele de licenta obtinute sunt recunoscute pe plan international datorita aplicarii sistemului de credite transferabile. Acelasi sistem permite mobilitatea studentilor intre centre universitare din tara ca si efectuarea de stagii de studiu la universitati din alte state cu care facultatea intretine relatii de colaborare - Universite de la Bretagne Occidentale de Brest (Franta), University of Milwaukee - Wisconsin (SUA).

  Din anul universitar 1999/2000 se organizeaza si cursuri in regim de frecventa redusa (IFR) pentru specializarea Agricultura, forma de invatamant moderna adresata candidatilor care nu pot urma cursurile la zi.

  CONDUCEREA FACULTATII
  DECAN: Conf. univ. dr. ing. Liliana Panaitescu
  PRODECANI: Prof. univ. dr. Marioara Trandafirescu

  ADRESA:
  Campus, Aleea Universitatii, nr. 1, Corp A
  Email : drept.secretariat@univ-ovidius.ro
  Telefon : 0241-694330
  Fax : 0241-511512   

 

pop

recomanda
1.80
slab
 • 3.60
Trimis la
28 Martie 2013

este aproximativ.


Vezi toate calificativele » Acorda calificativ!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte AgricoleVezi toti membrii
 

Cauta universitate