Facultatea de Stiinte Aplicate

Apartine de: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Oras Bucuresti
Adresa ( Vezi harta) Splaiul Independentei nr. 313, Bucuresti
Telefon 021-402.91.00, 021-410.04.00 (centrala), 021-410.03.91 (Rectorat)
Fax 021-411.53.65 (Rectorat)

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Aplicate
 
 • Facultatea de Stiinte Aplicate a fost infiintata in anul 2005, la propunerea Departamentului de Matematica si a Departamentului de Fizica.

  Facultatea pregateste ingineri in specializarile: (1) Matematica si Informatica Aplicata in Inginerie si (2) Inginerie Fizica (Ciclul I - Licenta), prin cursuri de zi, 4 ani, 240 credite europene transferabile. Se ofera si programe de: Masterat (Ciclul II) in: Sisteme Dinamice, Geometrie si Optimizari; Modele de Decizie, Risc si Prognoza; Tehnologii Optice; Fotonica; Fizica Tehnica; Fizica Materialelor si de Doctorat (Ciclul III) in Stiinte Exacte - Matematica, Fizica; in Stiinte Ingineresti: Optoelectro- nica, Fizica Tehnica.

  Se asigura o pregatire multidisciplinara, fundamentala (bazata pe Matematica, Fizica, Informatica), inginereasca generala si manageriala, teoretica si experimentala, psiho-pedagogica si socio-umana, precum si cunoasterea a doua limbi straine. Pregatirea este orientata spre identificarea si rezolvarea problemelor noi, cu competente in specializarile ingineresti ale viitorului (Modelare Matematica si Fizica, Optica, Nanoelectronica, Econofizica). Aceasta permite o autoperfectionare continua si flexibila, fiind continuu adaptata pietei mondiale a muncii si cererii publice si private de ingineri experti in modelare si simulare matematica-fizica pentru firme multifunctionale High-Tech si I.T., retele INTERNET, T.V., Radio, cercetare, invatamant, management, QA, banci, asigurari, ziaristica specializata, administratie.

  Facultatea are 3 Centre de Cercetare si 19 Laboratoare (Lasere; Optoelectronica; Microscopie; Holografie; Prelucrarea optica a informatiei; Cristale lichide; Materiale; Haos si Dinamica neliniara; Plasma; Fizica computationala; Fizica nucleara; Arhitectura calculatoarelor si baze de date; Programarea calculatoarelor si sisteme de operare; Retele de calculatoare; Inteligenta artificiala; Analiza numerica; Proiectare asistata de calculator; Grafica pe calculator; Procesarea imaginilor). Cele 215 cadre didactice ale Facultatii, multe Laureate ale Academiei Romane, sunt implicate in programe de cooperare cu institute de cercetare si universitati din tara si din strainatate.

  Facultatea gestioneaza urmatoarele reviste internationale: “Scientific Bulletin of UPB - Seria A” , “Balkan Journal of Geometry and Its Applications” , “Applied Sciences” si “Differential Geometry & Dynamical Systems”.

  Studentii Facultatii beneficiaza de un climat competitiv (concursuri profesionale) si creator (cercuri stiintifice si manageriale), de acces gratuit la baza materiala a UPB: reteaua INTERNET, biblioteci, camine, cantine, baze sportive.

  De asemenea studentii pot beneficia de burse nationale si internationale de studiu si de mobilitate, obtinute inclusiv prin Acorduri SOCRATES: cu ECOLE POLYTECHNIQUE din Paris si I.N.P. din Grenoble (dublate de acorduri de DOUBLE DIPLOME); cu POLITEHNICI din Stockholm, Milano, Torino, Helsinki, Tampere, Mikkeli, Lisabona, Darmstadt; cu UNIVERSITATI din Heidelberg, Berlin, Copenhaga (“Niels BOHR” Institute), Uppsala, Barcelona, Madrid, Lisabona, Roma, Genova, Torino, Brescia, Gand, Paris VI, Lyon 1, Grenoble 1, Versailles, Siegen, Compiegne, Messina, Thessaloniki, Munchen.

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Prof.univ.dr. Vasile IFTODE
  Prodecan: Prof.univ.dr. Emil PETRESCU
  Prodecan: Prof.univ.dr.ing. Alexandru LUPASCU

  CONTACT
  Splaiul Independentei 313, sector 6, Bucuresti, cod 060042, corp BN 105
  E-mail: +4021-402 96 30 / +4021-402 96 22
  Fax: +4021-318 10 11
  Website: fsa.pub.ro
   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Studenti la Facultatea de Stiinte AplicateVezi toti membrii
 

Cauta universitate