Facultatea de Stiinte Aplicate si Inginerie

Apartine de: Universitatea "Ovidius" din Constanta
Oras Constanta
Adresa B-dul Mamaia, Nr. 124, Constanta
Telefon 0241-61.83.72, 0241-51.15.12, 0241-55.39.44, 0241-61.90.40
Fax 0241-61.83.72, 0241-55.39.44, 0241-51.15.12, 0241-61.90.40

Grupul de discutii de la Facultatea de Stiinte Aplicate si Inginerie
 
 • Facultatea de Stiinte Aplicate si Inginerie a fost infiintata, in forma actuala, prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 866 din 21/10/1999. Facultatea continua insa o traditie inceputa in 1961, prin specializarea fizica-chimie, si in 1977, prin cea de prelucrarea petrolului si petrochimie. Structura sa actuala a fost aprobata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 676 din 28/06/2007.

   

  Facultatea de Fizica, Chimie si Tehnologia Petrolului este una dintre cele mai prestigioase ale Universitatii Ovidius din Constanta. Desi constituita in forma actuala de foarte curand, fiind fondata in 1999 prin reorganizarea Facultatii de Inginerie si a Facultatii de Stiintele Naturii, facultatea continua o traditie de circa 45 de ani de invatamant universitar la Constanta.

  Ultimii zece ani s-au dovedit a fi cei mai dinamici, deoarece in acest timp colectivul de cadre didactice a cunoscut remarcabile cresteri atat din punct de vedere cantitativ prin cooptarea de cadre didactice de inalt nivel, cat si din punct de vedere calitativ prin promovarea cadrelor cu rezultate stiintifice si didactice deosebite.

  In acest ultim interval a crescut spectaculos si numarul de specializari si numarul de studenti ajungandu-se astazi la patru specializari in invatamantul de lunga durata, una in invatamantul de scurta durata si doua pentru studii aprofundate, cu un numar total de peste 650 de studenti. In cei 40 de ani de au absolvit zeci de promotii de specialisti, care au acum cariere de succes in domenii de pregatire ce satisfac necesitati locale si nationale, unii dintre ei activand chiar peste hotare.

  Programele de invatamant sunt moderne, adaptate standardelor actuale din invatamantul european, in vederea indeplinirii cerintelor integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Sistemul de invatamant este modular, in cicluri, pe baza sistemului de credite transferabile. Disciplinele de specializare sunt la randul lor foarte actuale, conforme cu cerintele de pe piata locala si nationala a fortei de munca. Absolventii facultatii sunt pregatiti sa faca fata unui mediu foarte competitiv, in care accentul este pus pe creativitate, flexibilitate, adaptabilitate, interdisciplinaritate, asa cum se preconizeaza societatea informatizata a viitorului.

  Dotarea Facultatii de Fizica, Chimie si Tehnologia petrolului este comparabila cu cea a celorlalte facultati de profil din Romania, corespunzand obiectivelor de pregatire a viitorilor specialisti. Facultatea dispune de laboratoare didactice si de cercetare ce permit studentilor verificarea si aprofundarea notiunilor teoretice predate la curs. Infrastructura de tehnica de calcul este buna, studentii avand acces atat la calculatoarele facultatii cat si la cele din laboratoarele Facultatii de Matematica-Informatica. Universitatea are o retea intranet cu transmisie rapida a datelor prin cabluri de fibra optica, care permite comunicarea eficienta intre diversele sedii ca si conectarea la internet.

  In Biblioteca Centrala a Universitatii Ovidius exista cursuri si indrumare de laborator elaborate de cadrele didactice ale universitatii precum si un numar apreciabil de carti si reviste de specialitate din tara si strainatate. De asemenea, studentii facultatii se pot bucura de infrastructura sportiva a universitatii cu baze nautice si terenuri de sport, ca si de capacitatile de cazare ale universitatii care are trei camine.

  Programe de studii universitare de Licenta:
  - Domeniul Fizica (specializari: Fizica si Fizica tehnologica)
  - Domeniul Chimie (specializarea Chimie)
  - Domeniul Inginerie chimica (specializarea Prelucrarea petrolului si petrochimie)
  - Domeniul Inginerie electronica si telecomunicatii (specializarea Electronica aplicata)

   

  CONDUCEREA FACULTATII
  Decan: Conf. univ. dr. Viorica Popescu
  Prodecan: S.L. univ. dr. ing. Anca Sterpu

  CONTACT
  Bd. Mamaia 124, Constanta 900527, Romania
  Tel./Fax: +4 0241 606 434
  E-mail: fsai@univ-ovidius.ro

   

 

Acorda calificativ! Fii primul care ii acorda un calificativ acestei facultati!
 
 
 

Cauta universitate